Fruktóza
9
Zdravé snídaňové cereálie? Místo vlákniny si dáváte cukrovou bombu
Snídaňové cereálie snídá řada Čechů. Jsou rychlé, levné a doufáme, že i zdravé. Podle informací na etiketách jsou plné vlákniny a doplněné o vitamíny a min...
39
10
Náctiletí, co jedí, vaří a pečou jinak
Našim dětem je 12, 15 a 17 let. Jíme jinak necelé 4 roky a byl to vývoj. Jak jsme to řešili s cukrem, když byly děti malé? A jak to u nás funguje dnes? Co ...
klub
16
5
Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?
Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný pocit n...
78
28
Praktický průvodce moderními přírodními sladidly
Že cukr není zdravý, to se obecně ví. Jak ho ale zdravě nahradit? Jsou lepší sladidla bez kalorií s vysokou sladivostí nebo melasa? A co sladit medem? Prov...
50
21
Nenápadná droga jménem glukózo-fruktózový sirup. Máte ji také v jídelníčku?
Čím dál tím více potravin se sladí místo klasického cukru glukózo-fruktózovým sirupem. Leckomu to možná bude znít zdravěji a zajásá, že výrobci konečně pře...
klub
50
29
Jak na dnu, bolestivé onemocnění kloubů
Dna je bolestivá nemoc a stává se stále běžnějším onemocněním. Často se objevuje společně s metabolickým syndromem (vysoký krevní tlak, cholesterol a hladi...