Japonské recepty

Japonské Shishimai

Ideální pokrm pro milovníky japonské kuchyně, kteří hledají inspiraci na netradiční způsob přípravy zeleniny. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento laho...

Tan Tan ramen bowl

Pokud potřebujete ohřát tělo a dopřát si něco výborného, tak doporučuji vyzkoušet ten recept. Dejte vědět jak vám chutnalo, protože já ho opravdu miluji.

Kewpie mayo – japonská majonéza jinak

Známá japonská majonéza Kewpie je sice k sehnání na různých e-shopech, ale složení není vůbec vábné. Glutamát, éčka, různá aromata a cukr. Moje verze je od...

Takikomi Gohan s Hijiki

Japonská rýže s mořskou řasou, zeleninou a dochucená tradičními ingrediencemi jako je mirin a saké. Naučte se připravit tento lahodný pokrm a objevte kouzl...

Dušený daikon

Máte rádi daikon? Jemný, měkoučký a s lahodnou omáčkou je to můj favorit. Doufám, že bude chutnat i vám.

Japonský mrkvový dressing

Tento japonský mrkvový dresink je dokonalým způsobem, jak do vašich salátů zakomponovat zeleninu navíc. S hedvábně hladkou strukturou, zářivou barvou a nád...

Zimní donabe

Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

Kuri Gohan rýže s kaštany

Kuri Gohan –  kaštanová rýže, japonské jídlo, velmi jednoduché a sezónní.

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Tenkasu – japonská posypka

Tenkasu nebo Agedama jsou křupavé drobky vyrobené z těstíčka na tempuru. Běžně se používá jako posypka do různých tradičních receptů. Obohaťte jakýkoliv vá...

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...