Kvašáky
Kvašáky – nakládané okurky
Okurkové kvašáky jsou velmi zdravé a skvěle osvěží každé jídlo. Příprava je jednoduchá a můžete si tak připravit zásobu laktobacilů na celý další rok. Sna...
26
4
Nevyhazujte slupky od melounu – udělejte z nich toto!
Milujete melouny a jejich slupky vyhazujete do koše? Chyba! Zkuste je naložit a vyrobit z nich tuto osvěžující dobrotu.
50
16
Domácí tatarka
Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po téhle v...
klub
43
15
Jak na pickles – praktické rady, aby se zaručeně povedlo
Domácí kvašená zelenina je vitamínová bomba, skvělé probiotikum a její výroba rozhodně není žádná věda! Nepotřebujete na to žádné speciální pomůcky, všechn...
134
3
Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?
Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.
151
2
Benzoan sodný (E211) prodlužuje životnost potravin, ale zkracuje život lidí
Konzervanty jsou běžnou součástí složení mnoha potravin, dokonce i těch zdravých (kysané zelí a kvašáky). Mohou ale vyvolat vážné problémy, zejména některé...