Mezinárodní recepty

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Tofu s omáčkou Salsa Satay

Tento recept vás zavede do Malajsie, Indonésie nebo Thajska. Omáčka Satay je přímo božská a můžete si ji připravit nejen k tofu, ale například i k pečené z...

Libanonský hashweh jinak

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...

Indická cibulová Kulcha

Tento vynikající indický chléb je opravdu měkounká dobrota. Od jiných indických chlebů se liší tím, že nepotřebuje kvasinky. Struktura je vláčná a hodí se ...

Cajun směs koření a bylinek

Koření používám celoročně, ale s příchodem podzimu a na zimní měsíce se ráda vracím k výrazným a pikantním chutím. Cajunské koření se velmi snadno připravu...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.
21
3

Orientální cuketové dobrodružství

Vydejte se na kulinářskou výpravu do Orientu s jednoduchou a rychlou cuketovou omáčkou! ️Sladká chuť kokosového mléka, ostrá nota zázvoru a svěží citrusový...

Ezogelin çorbası – turecká hustá polévka

Dnes se s vámi podělím o recept na polévku z turecké kuchyně, která doslova voní Anatolií. Hlavní složkou této výživné, chutné a přitom jednoduché polévky ...

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Lahanorizo

S tímto receptem se podíváme do řecké kuchyně. I v originálu je recept veganský a je tak jednoduchý a rychlý, že mu nejde odolat. Doufám, že i vám zachutná...

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také s naší fantazií...

Tibetské momos jinak

Momos je tradiční jídlo z Tibetu a Nepálu. Momos, dim sum nebo wonton jsou různá jména pro plněné slané taštičky, které jsou populární v Číně, Nepálu, Tibe...