Mléčné výrobky

klub
67
30

Rýma: Proč ji máme a jak se jí zbavit u dospělých i dětí

Rýma je nejčastějším onemocněním dětí i dospělých. Co je její hlavní příčinou? Proč se objevuje, jak ji alternativně léčit u dětí, jak u dospělých a jak jí...
klub
37
1

Krční mandle: Co dělat, když nejsou v pořádku

Dá se vyhnout trhání mandlí, když dítě trpí na časté záněty a angíny? Proč je lepší mandle zachovat? Jak léčit zánět mandlí u malých dětí a dospělých. Ing....
klub
44
4

Regenerace plic a tlustého střeva

Podzim bývá pro mnoho lidí časem pokašlávání, střevních problémů (zejména zácpy) a pocity smutku. Tyto projevy úzce souvisí s orgány spojenými s elementem ...

Tlak v žaludku

Zajímá vás, proč vás tlačí žaludek a jak s tím naložit? Článek vám poskytne přehled nejčastějších příčin a praktických tipů, jak zmírnit trávicí potíže změ...
66
8

Máte pár kilo navíc? Tipy, jak se jich zbavit a začít zdravěji

Na nic nečekejte! Vyzkoušejte těchto 14 snadných tipů, jak zatočit s kily, únavou a zdravotními neduhy.

Domácí syrečky (vegan)

Luxusní tvarůžky po vegansku – bez mléka. Výborné jen tak nebo na pečivu. Není třeba žádné speciální vybavení, ani probiotika (fermentují “divo...
klub
72

Stáváte se tím, co jíte. 1. díl – maso, mléko a vejce

Pojďte překročit hranice svého talíře a podívat se, jaký druh energie spolu se stravou přijímáte. Právě zde můžete uplatnit svoji kreativitu a vyvažovat en...

Jogurt – ano či ne?

Jak je to ale s jogurtem doopravdy? Jogurt většina lidí považuje za zdravou potravinu a konzumuje ji téměř denně, často hned po ránu k snídani. Jogurt bývá...
Blog
klub
18

Ukázkový jídelníček při osteoporóze a nedostatku vápníku

Týdenní zdravý jídelníček zaměřený na léčbu (i prevenci) osteoporózy a nedostatku vápníku v těle. Jídelníček je sestavený z rostlinných pokrmů a celistvých...

Jak vyrobit domácí sýr Roquefort (vegan, bez mléka)

Také vám na rostlinné stravě chybí sýry? Není nic jednoduššího, než si je vyrobit. S tímto receptem si můžeme snadno doma vyrobit luxusní domácí plísňový s...
37
8

Náctiletí, co jedí, vaří a pečou jinak

Našim dětem je 12, 15 a 17 let. Jíme jinak necelé 4 roky a byl to vývoj. Jak jsme to řešili s cukrem, když byly děti malé? A jak to u nás funguje dnes? Co ...

Jak jsme začínali jíst jinak

U nás doma se jí jinak. Všechno to začalo v roce 2011, když mě srazilo jakési autoimunitní onemocnění. Tři roky jsem marodila, dva se uzdravovala. Nic mi n...