Paleo

30

Jarní blanšírovaná zelenina se zázvorovou šťávou

Zajímá tě, jak připravit zdravou a chutnou zeleninovou přílohu? Podívej se na recept na blanšírovanou zeleninu s jemným zázvorem, která si zachovává křupav...
44
12

Léčivý Dashi vývar

Recept na léčivý dashi vývar s houbami shiitake a daikonem, který posiluje imunitu a pomáhá při různých zdravotních obtížích. Tip pro ty, kdo chtějí posíli...

Divoká jarní miso polévka

Jak získat víc energie? Udělejte si zdravou snídani a přidejte do ní jarní divokou zeleninu, která má tolik síly, že roste na jaře jako první mrazům navzdo...

Klíčíme čočku

Čočka je ideální jarní luštěnina. Nemusíme ji však jíst jen vařenou. Pojďme si část vyklíčit. Používat pak můžeme jak klíčky, tak zelené lístečky, které ná...

Pučálka z cizrny

Tradiční pučálka se u nás dělala z hrachu a bylo to typické postní jídlo. V různých krajích naší země se držely různé zvyky, kde pučálka hrála důležitou ro...
88
31

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální nádoby. ...

Klíčíme cizrnu

Pokud vás na jaře klíčení chytlo a nevíte, co byste ještě naklíčili, zkuste pro změnu naklíčenou cizrnu. Chutná lehce oříškově a dá se použít za syrova i n...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podpor...

Salát s černou ředkví a naklíčeným mungem

Zkombinujte klíčky a ředkev a dostanete super detoxikační salát. Černá ředkev je přírodní antibiotikum, rozpouští žlučové kamínky i hleny. Podporuje činnos...

Zelené výhonky čočky

Používání čerstvých výhonků je výbornou prevencí před jarní únavou. Olistěné výhonky červené čočky poskytují krom jiného také chlorofyl ceněný pro své deto...

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do skleni...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, kter...