Potravinová soběstačnost

Moje zahrada – 2. díl

Nakoukněte do mého zahradnického deníčku, kterým bych vás ráda inspirovala k zahradničení, které je pro mě velkou radostí. V tomto díle vás seznámím s mými...

Jarní krémové boby

Velmi jednoduché a rychlé jídlo. Pokud nemáte k dispozici bob, zkuste klidně připravit recept s hráškem.

Jak jsme začínali s potravinovou soběstačností

Víte co sbírat ve volné přírodě? Ochutnali jste už někdy plody trnky obecné? Pěstovat hrášek je snadné, vyzkoušejte, odrůdy s fialovými lusky. Divoké bylin...

Permazahrada v únoru (Janka)

I když je v únoru stále zima, někde ještě leží sníh a mrazům rozhodně neodzvonilo, a to ani u nás v nížině, jaro je cítit ve vzduchu! Letošní sezóna už opr...

Permazahrada v lednu (Janka)

Leden je čas bilancování loňského roku a vytváření nových plánů na rok nadcházející. Jinak tomu není ani v zahradě. Co se povedlo? Co ne? Co bych letos moh...

7 důvodů proč sbírat divoké byliny a plody

Sběr divokých plodů a bylin v sobě skrývá mnoho výhod pro naše zdraví, ale také peněženky a v neposlední řadě i životní prostředí. Víte, jaké má ještě výho...

Potravinová soběstačnost – Víme jak na to!

Je to vůbec možné a proč být vlastně soběstačný? Zahradničení má pozitivní vliv na naši psychiku. Věděli jste, že i s malou zahrádkou u domu to jde a co ta...

Permazahrada aneb chci se naučit vypěstovat si jídlo (Janka)

Permazahrada, to je malý krůček k potravinové soběstačnosti. Jak to všechno začalo…