Protirakovinné účinky
28
15
Hlošina okoličnatá – zdravá pochoutka
Říká se jí také podzimní oliva a je to keř hodící se do živých plotů. Vaši zahradu obohatí dusíkem a ještě můžete na podzim sklízet malé chutné bobulky.
47
1
Kardamom – koření i lék
Kardamom je koření s intenzivní, lehce nasládlou chutí, kterou někteří přirovnávají k mátě.
20
14
Aronie – ovoce nejen pro diabetiky
Věděli jste, že aronie je bohatým zdrojem antioxidantů? Dospělosti dosahuje již za pět let. Odmění vás bohatou úrodou plodů, které mají široké možnosti vyu...
44
1
Rukola aneb není salát jako salát
Rukola je poměrně přehlíženou zeleninou a spousta z nás ji považuje za “pouhý salát”. Tato zelenina se však řadí mezi tu nejvýživnější, má skvělé účinky na...
24
7
Kdoulovec japonský léčí revmatismus
Tento nádherně kvetoucí keř plný zdravých plodů, byl po staletí užíván k léčbě anémie a dalších nemocí.
37
Chlorofyl aneb proč jíst zelené potraviny
Stále nerozumíte tomu, proč jsou zelené potraviny tak vyzdvihované? Odpovědí je zázrak jménem chlorofyl. Čistí tělo, pomůže s akné a dodá energii – a...
15
5
Kotrč kadeřavý
Kotrč je nejen jedlá, ale také medicinální houba, přezdívaná květák. Tradičně se používá v čínské medicíně.
19
2
7 pozitivních účinků Brahmi
Není to žádné dechové cvičení, ale bylina. Je základní rostlinou v ájurvédské medicíně. Jako vodní rostlinu ji lze pěstovat i v akváriu. Víte, jak vypadá a...
5
3
Klanopraška nejen pro povzbuzení a výkon
Při vyčerpání organismu pomůže schizandra čínská neboli klanopraška.
27
5
Miso – mýty a vědecká fakta
Které miso obsahuje prokazatelně B12? Které neobsahuje histamin? Je miso skutečně probiotické? Obsahuje zdraví prospěšné enzymy? Dokáže léčit rakovinu a ná...
12
11
Jujuba aneb čínské datle
Plody jujuby jsou známé jako čínské datle a pochází z Asie, ale rozšířené jsou po celém světě.
11
11
Znáte muchovník?
Malé černé bobule, ale borůvky to nejsou. Věděli jste, že už indiánské kmeny užívaly muchovník jako lék?