Roční období
23
Svátek hojnosti – jak se slaví a jak může vypadat naše vnitřní sklizeň
Sklizeň se netýká jen zahrádkářů. Svátek hojnosti je starý jako lidstvo samo. Nazýval se různě: Svátek první sklizně, Lughnasadh nebo Lammas . Svátky hojno...
klub
28
24
Deprese: co jsou zač a jak je alternativně řešit
Příliš mnoho lidí dnes bere antidepresiva. Proč se cítíme mizerně? Jaké orgány jsou odpovědné za vznik deprese? Je normální cítit smutek a strach? Jaká str...
64
Kolo roku aneb za vším hledej jídlo
Víte, proč nezačínat dietu v lednu? K čemu nám jsou rituály a oslavy? A jak je to s tím jarem? Vysvětlíme si to na Kole roku, se kterým všichni nějak pracu...
44
4
Teorie pěti elementů – dostaňte se zpět do rovnováhy
Jednotlivé druhy potravin, jejich barvy, chutě a způsoby tepelné úpravy dokáží ovlivňovat orgány našeho těla, emoce a to, jak se cítíme. Tradiční medicína ...
klub
23
12
Pochopte síly JIN a JANG. Jak ovlivňují nás i život kolem? (díl 1.)
Vše kolem nás, každou věc, událost nebo čin můžeme zhodnotit z pohledu energií JIN a JANG. Pokud víme, jak mezi nimi nastolit rovnováhu ve svém životě, dok...
7
3
4 benefity, které vám přinese sezónní strava
Supermarkety praskají ve švech pod tíhou exotického ovoce a dovezené zeleniny. Ale viděli jste tam někdy jostu? A porovnali jste někdy chuť rajčátka ze zah...
klub
9
5
Jak nás ovlivňuje 5 elementů životního cyklu
Jak se jedlo dříve a jak se jí dnes? Proč došlo ke zmatku a chybám? Jak souvisí naše orgány s různými ročními obdobími, barvami, chutěmi a složením talíře?...
klub
7
9
Strava a civilizační choroby – 2. díl
V další části přednášky mluví MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán o kaloriích a tom, co znamenají. Objasňují, jak má vypadat jídelníček s ohledem na roční obdob...