Recepty na zdravé snídaně

Rozjeďte svůj den s našimi recepty na zdravé snídaně, které nastartují váš metabolismus a doplní vašemu ztracené tekutiny. Po probuzení si zasloužíte něco osvěžujícího a výživného, co vás nabije energií a připraví na nový den. Naše snídaňové recepty jsou plné živin, vitamínů a vlákniny. Začněte den vyváženou snídaní plnou zdraví! To líbivá smoothíčka a ovocem nacpané kaše nedovedou! :-) A mrkněte také na další zdravé recepty na oběd nebo večeře.

23
8

Krémová jáhlová kaše s kaštany

Podzimní lahodná kaše pro velké i malé se sladkými kaštany. Když ji rozmixujete, budete mít lahodný krém!
Kaše
klub
54
36

Pohanková kaše s mákem

Perfektní vydatná kaši na zimní snídani. Zahřeje, je připravená za pár minut v jednom hrnci a je sladká i když v ní není přidaný žádný cukr. Že nemáte rádi...
45
21

Zázvorové jáhly s dýní

Tahle úprava jahel a dýně krásně zahřeje, hodí se proto do chladných dnů. Jáhly i dýně jsou lékem na žaludek, slinivku a slezinu. Je to vhodný pokrm pro ty...
36
4

4 tipy, jak si naplno užít podzim

Máme tu podzim. Hojnost ovoce a zeleniny, kouzlo vínové a zlatavé barvy, šustící listí lákající k procházkám a pochmurné počasí. Jak si ho užít a naplno vy...
27
10

Dýňové máslo (bez laktózy)

Pomalu začíná být dýní všude plno… Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané, tak v...

Zosui – mléčná polévka bez laktózy

Zosui je japonská rýžová polévka, která zahřeje a potěší svou jemnou chutí. Je ideální pro chladnější dny nebo chvíle, kdy chcete lehké, zdravé jídlo, kter...
25
39

Proč děti (a dospělí) nechtějí snídat

Mnoho maminek se trápí se snídaní. Pracně jí připravují, ale děti jí odmítají jíst. Všichni víme, že není chytré děti do jídla nutit. Ale co s tím, když vš...

Špičková polévka ze špiček

Tyhle malé voňavé houbičky na zahradě či na poli kdekdo přejde, protože je považuje za prašivky. Jaká škoda! Krásně voní, jsou lehce stravitelné a z obyčej...
15
18

Šťouchané jáhly s dýní

Někomu chutná jako by byla s vajíčkem, někomu jako alternativa bramborové kaše. My si dáváme tyhle jáhly buď  jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo jako ranní...

Indická ovesná Upma

Jídlo, které jíme, se stává součástí nás, těla i duše. Duše podporuje naši bytost. Jídlem můžeme léčit naše tělo i naší duši. Začněme tak činit hned od rán...

Miso polévka s Jidášovým uchem

Jak udělat polévku zase trochu jinak? Dejte do ní boltcovitku – křupavá houba známá jako Jidášovo ucho skvěle oživí vaši snídani a většinou chutná i ...

Rýžová kaše s červenou řepou a wasabi

Super snídaně pro pozdní léto a začátek podzimu. Tahle porridge vám určitě trochu připomene sushi. Velký podíl na to má gomasio, tamari a wasabi.