Světová kuchyně
10
7
Toskánské Castagnaccio – kaštanový koláč
Castagnaccio je podzimní dezert typický pro toskánskou oblast. Je to jednoduchý koláč s rustikální chutí, ne příliš sladkou, s jemnou a vlhkou strukturou u...
13
12
Black Cherry s bazalkou a mezze penne
Rychlý oběd bez dlouhého vaření, letní a velmi italský. Můj manžel a já tuhle „omáčku“ milujeme. Černá cherry rajčátka si pěstujeme již několik let. Jsou b...
Muhammara jinak
Muhammara je dip z pečených paprik, kterých pochází ze syrského města Aleppo. V překladu znamená slovo muhammara “načervenalá” nebo “narudlá”, a to podle r...
Placky
klub
5
21
Crescione romagnolo verde – plněná zelená placka
Máte chuť na pečivo a nechcete čekat, až vám vykyne domácí kváskový chléb? Zkuste tuhle plněnou placku! Najdete ji v Itálii pod jménem Crescione romagnolo ...
5
34
Palestinský Maftoul jinak
Rychlé, chutné a pikantní jídlo inspirované palestinskou kuchyní potěší zejména muže. Dokonce i ti, kteří si na zdravou stravu moc nepotrpí, tuhle dobrotu ...
Chimichurri – omáčka na argentinský způsob
Tak tuhle salsu v rodině milujeme všichni. Aspoň na nějakém receptu se shodneme. A dokonce jí schválil můj host z Argentiny, tak jsem z toho byla v sedmém ...