Sýry
Zdravé recepty
klub
6
5
Kořeněný sýr (bez laktózy)
Pojďme si společně připravit tento trochu zvláštní sýr. Proč je tento veganský sýr tak neobvyklý? Pro barvu, ale především pro chuť. Nové koření a škumpa n...
Zdravé recepty
klub
14
11
Rostlinný lahůdkový sýr
Recept na výborný sýr, k jehož výrobě netřeba ořechů ani agaru či škrobu. Lze ho zapékat nebo jen tak máznout na chléb. Příprava zabere asi 30 minut a ingr...
Zdravé recepty
klub
31
Natírací rostlinný sýr
Tento natírací slunečnicový sýr je velmi jednoduchý na přípravu. Je skvělý třeba s kouskem kváskového chleba a vhodný jako svačinka, na výlety nebo do prác...
Zdravé recepty
klub
12
22
Krémový sýr v barevném pepři
Krémový sýr v pepři připravíte během chvíle a zaručeně si pochutnáte. Skvěle se hodí ke kváskovému pečivu či křupavým krekrům.
klub
57
30
Rýma: Proč ji máme a jak se jí zbavit u dospělých i dětí
Rýma je nejčastějším onemocněním dětí i dospělých. Co je její hlavní příčinou? Proč se objevuje, jak ji alternativně léčit u dětí, jak u dospělých a jak jí...
63
3
Jemná jarní pomazánka
Jemná svěží jarní pomazánka skvělá na chleby, do placek, ale třeba i jako dip k syrové zelenině.
Zdravé recepty
klub
12
3
Italský sýr stracchino jinak (bez laktózy)
Stracchino je typický italský sýr, krémové, smetanové konzistence. Vyzkoušejte tuto rostlinou verzi a dejte vědět, jak vám chutnala.
klub
11
Jak na tělo působí JIN a JANG potraviny
Máte zdravotní problémy a chcete je vyřešit pomocí stravy? Pak je důležité vědět, jestli je vaše kondice JIN nebo JANG a tomu přizpůsobit stravu. V tomto č...
8
42
8+ tipů, jak využít jogurtovač (fermentor) Kuvings
Kuvings jogurtovač není jen k výrobě jogurtů, ale spousty dalších fermentovaných dobrot. Přinášíme vám tipy, jak a k čemu ho lze využít.
20
7
Víte, co znamená “baleno v ochranné atmosféře”? Možná vám to otevře oči
Kupujete krájenou a balenou zeleninu? Předem nakrájené balené saláty? Balené ovoce? Maso? Sýry? Pak jste se pravděpodobně už setkali s označením “bal...
26
Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné
Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologi...
klub
38
18
Jídlo jako lék: naučte se rozpoznat potraviny dle JIN a JANG (díl 2.)
Které potraviny jsou JANG a které JIN? V této tabulce se naučíme rozpoznávat ty, které jsou extrémní. A naopak zjistíme, které jsou harmonické a pro nás vh...