Tradiční strava
110
Pažitková kulajda
Když není kopr, využijte to, co právě roste. V sezóně lesní pažitky připravíte skvělou obměnu naší oblíbené polévky právě s ní. Polévka je sytá a velmi chu...
60
31
Variace na stroganoff
Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu kváskové...
94
123
Svatomartinské “Huso”-knedlo-zelo
Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všic...
klub
14
12
Jak je to s raw stravou a paleo dietou?
Je vhodné v létě přejít na raw stravu složenou ze syrových salátů, ovocných a zeleninových šťáv nebo z rozmixované čerstvé stravy. Nebo je lepší stravovat ...
106
6
Kulajda s tuřínem
Kulajda patří k naším favoritům. Polévka je plná zeleniny, není ničím zahuštěná, není v ní vejce, mléko, mouka ani cukr a přesto je naprosto fantastická! D...
Česká klasika
klub
19
10
Batátové halušky s “bryndzou” a vypraženou “slaninou”
Halušky s bryndzou a slaninou jsou prostě klasika, ale lze ji připravit i jinak, a to nejen bez mléka, ale i bez masa. Na této zdravé variantě si zaručeně ...
89
20
Tradiční strava našich předků
Myslíte si, že snídat polévku a jíst obilné kaše je novodobý vynález? Víte, odkdy se u nás jedí brambory a co bylo na talíři našich předků nejčastěji? Star...
klub
17
2
Kdy nám celozrnné potraviny škodí?
To, že bílá mouka jsou jen prázdné kalorie, věděli vědci již dávno. Nyní se to dostalo více do povědomí a opět se dává přednost celozrnným potravinám, kter...
19
20
Kočičí svatba
Naše staročeské jídlo z hrachu a krup. Kočičí svatba se podávala buď samotná, se zelím, anebo jako příloha. Vylepšit ji můžete přidáním na kostičky nakráje...