Vegetariánství
17
4
Kopřivová pomazánka
Mladé kopřivy jsou plné léčivých látek a minerálů. Jedna z cest, jak využít jejich detoxikačních schopností a obohatit si jídelníček, je přidat je do pomaz...
43
75
Sváteční perník s rýží a sušeným ovocem
Ten se tedy povedl! Mám pro vás velmi chutný tip jak zužitkovat přebytky sušeného ovoce, které se ve zdravě se stravujících rodinách během svátků snadno se...
31
Jarní pyré s medvědím česnekem à la bramborová kaše
Jarní verze tohoto pozvedne váš sezónní jídelníček. Můžete ji použít jako přílohu ke karbanátkům, nákypům, pečenému seitanu, tempehu či tofu. Věrně napodob...
24
13
Slavnostní velikonoční nádivka (bez lepku)
Chuťově vyladěná luxusní slavnostní velikonoční nádivka pro celou rodinu!
40
Rýžové penne s medvědím česnekem a uzeným tofu
Naučte se připravit lahodné smetanové bezlepkové těstoviny s medvědím česnekem plné zdravých surovin. Skvělá a rychlá večeře, která nasytí, ale nezkazí vám...
65
1
Jak využít první jarní rostlinky
Jaro je už tady a nabízí nám zdarma spoustu divokých jarních bylinek a rostlinek, které můžete využít doma k tvorbě výtečných receptů a pokrmů. Přečtěte si...
Zdravé recepty
klub
24
Veganský sýr caciotta
Caciotta je tradiční sýr italských pastýřů. Vyzkoušejte jeho rostlinnou alternativu, která je velice jednoduchá na přípravu a na výsledku si určitě pochutn...
164
52
Pesto z medvědího česneku
Chcete mít medvědí česnek po ruce i mimo jeho sezónu? Udělejte si do skleničky pesto! Stačí na to tři ingredience a je to raz dva hotové. S hotovým medvědí...
13
3
Krémová polévka s divokou zeleninou
Poslední na zimu uskladněná zelenina a první jarní rostlinky byly základem pro tuhle lahodnou polévku. Kopřiva, česnáček a lesní pažitka ji krásně doplnily...
35
5
“Bramborová” kaše z jáhel a topinambur
Výborná alternativa k bramborové kaši bez mléka a odlehčená a vylepšená zdravotně léčivou topinamburou. Skvělá příloha například k luštěninové sekané.
36
15
Křupavé tofu v krustě z quinoy
Jednoduchý a rychlý recept, při kterém můžete využít přebytky quinoy z předchozího vaření. Quinoa vytvoří na tofu křupavou krustičku, koření mu dodá lahodn...
26
12
Prasorizo – řecký pórek s rýží
Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...