Víno
21
10
Vyhrajte boj s octomilkami
Také bojujete s otravnými octomilkami? Obzvlášť letní měsíce jsou pro tyto mušky ráj. Všude je spousta přezrálého ovoce, sladkých šťáv, vína, piva, moštů, ...
6
4
Rybízové víno bez cukru
Také nevíte, co s rybízem? Nám bylo líto ho nechat u příbuzných shnít, tak jsme zkusili experiment – rybízové víno bez cukru. Na výsledek musíme počk...
70
5
Nevyhazujte skořápky od vlašských ořechů – dá se s nimi léčit i zdobit
O pokladu jménem vlašské ořechy už jsme psali. Zázrak je ale nejen vnitřek, tedy chutné jádro, užitečné jsou také slupky, listy a skořápky. Až budete lousk...
4
Falšování burčáku: na co si dát pozor a jak vybrat ten pravý?
Přelom léta a podzimu patří burčáku. Prodává téměř na každém rohu, jarmarku, trhu a dalších akcích. Tři z šesti burčáků jsou ale falšované. Víte, jak správ...
10
12
Kroupotto s červenou řepou
Krásně růžové barevné rizoto, tentokrát ne z rýže, ale z ječmenných krup. Pokud milujete řepu, bude vám chutnat!
26
Fermentace a kvašení – chutné, tradiční, ekologické, zdravé a levné
Kvašení je společné snad všem lidským kulturám a zároveň je postupem, který nevyšel z módy několik tisíciletí. Je tradiční, zdravé, levné, chutné a ekologi...
34
36
Italské dýňové risotto
Něco pro milovníky krémových jídel. Recept na italské krémové rizoto ze sladké dýně hokkaido. Když nejedete do Itálie, musí Itálie za vámi! Dopřejte si tu ...