Vláknina

Pohanka: Prohřátí a energie

Přinášíme vám článek o pohance, tradiční potravině z chladných oblastí střední Asie s mnoha zdravotními benefity. Dozvíte se, jak ji konzumovat pro zvýšení...

Čerstvé natě snadno, rychle a levně

Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. “Prd...
396
26

Jak pečovat o plíce

Pokašlávání, chrapot, zhoršená imunita, ale i suchá pokožka nebo chrápání – všechny tyto potíže mohou souviset s oslabenou energií plic. Jakou stravu...

Syndrom propustného střeva – proč vzniká a co s tím

Bylo vám řečeno, že vaše potíže s trávením či imunitou mohou souviset se zvýšenou propustností střeva? Jak si takové střevo představit a jak ho vrátit zpět...

Zácpa u seniorů: Jak si s ní poradit

Obtížné a neúplné vyprazdňování, bolesti břicha, nadýmání, někdy i nevolnost – to vše jsou časté příznaky zácpy, která se stává v seniorském věku pom...

Kysané zelí: Poklad pro vaší imunitu

Zařazovat do jídelníčku kysané zelí je skvělý způsob, jak si posílit na podzim imunitu. Pojďte se s námi inspirovat a něco chutného si z něj připravit.
22
14

Enzymatické potraviny od Kojibakers

Unikátní ušlechtilá plíseň Koji je doslova pokladem pro naše zdraví. Přečtěte si o jejích prospěšných účincích a výrobcích, které ji obsahují. Členové Klub...

Psychika při menstruaci: PMS trápí více žen, než si myslíte

Některé ženy, a není jich málo, se před mensturací necítí dobře – mají různé bolesti a jsou rozhozené po psychické stránce. Je potřeba říct, že PMS n...

Tlak v žaludku

Zajímá vás, proč vás tlačí žaludek a jak s tím naložit? Článek vám poskytne přehled nejčastějších příčin a praktických tipů, jak zmírnit trávicí potíže změ...
42
1

Rukola aneb není salát jako salát

Rukola je poměrně přehlíženou zeleninou a spousta z nás ji považuje za “pouhý salát”. Tato zelenina se však řadí mezi tu nejvýživnější, má skvělé účinky na...
27

Preventivní a léčebná strava při rakovině tlustého střeva

Jaká je nejlepší preventivní strava pro snížení rizika vzniku rakoviny tlustého střeva a jak jíst, pokud se nádor v té oblasti vyskytne? Odpovědi naleznete...
76
9

9 zajímavostí o rebarboře: je zdravá, ale zároveň i nebezpečná

Začala sezóna rebarbory. Její části jsou jedovaté, ale zároveň obsahuje spoustu vitamínů a je prospěšná našemu tělu. V gastronomii se považuje za ingredien...