Vláknina
Pohanka: Prohřátí a energie
Přinášíme vám článek o pohance, tradiční potravině z chladných oblastí střední Asie s mnoha zdravotními benefity. Dozvíte se, jak ji konzumovat pro zvýšení...
71
17
Čerstvé natě snadno, rychle a levně
Čerstvé natě plné vitamínů můžete mít snadno a rychle bez dalších výdajů. Stačí šikovně recyklovat zbytky zeleniny, kterou použijete při vaření. “Prd...
396
26
Jak pečovat o plíce
Pokašlávání, chrapot, zhoršená imunita, ale i suchá pokožka nebo chrápání – všechny tyto potíže mohou souviset s oslabenou energií plic. Jakou stravu...
135
2
Syndrom propustného střeva – proč vzniká a co s tím
Bylo vám řečeno, že vaše potíže s trávením či imunitou mohou souviset se zvýšenou propustností střeva? Jak si takové střevo představit a jak ho vrátit zpět...
17
Zácpa u seniorů: Jak si s ní poradit
Obtížné a neúplné vyprazdňování, bolesti břicha, nadýmání, někdy i nevolnost – to vše jsou časté příznaky zácpy, která se stává v seniorském věku pom...
48
Kysané zelí: Poklad pro vaší imunitu
Zařazovat do jídelníčku kysané zelí je skvělý způsob, jak si posílit na podzim imunitu. Pojďte se s námi inspirovat a něco chutného si z něj připravit.
22
14
Enzymatické potraviny od Kojibakers
Unikátní ušlechtilá plíseň Koji je doslova pokladem pro naše zdraví. Přečtěte si o jejích prospěšných účincích a výrobcích, které ji obsahují. Členové Klub...
Psychika při menstruaci: PMS trápí více žen, než si myslíte
Některé ženy, a není jich málo, se před mensturací necítí dobře – mají různé bolesti a jsou rozhozené po psychické stránce. Je potřeba říct, že PMS n...
Tlak v žaludku
Zajímá vás, proč vás tlačí žaludek a jak s tím naložit? Článek vám poskytne přehled nejčastějších příčin a praktických tipů, jak zmírnit trávicí potíže změ...
42
1
Rukola aneb není salát jako salát
Rukola je poměrně přehlíženou zeleninou a spousta z nás ji považuje za “pouhý salát”. Tato zelenina se však řadí mezi tu nejvýživnější, má skvělé účinky na...
Magazín
klub
27
Preventivní a léčebná strava při rakovině tlustého střeva
Jaká je nejlepší preventivní strava pro snížení rizika vzniku rakoviny tlustého střeva a jak jíst, pokud se nádor v té oblasti vyskytne? Odpovědi naleznete...
76
9
9 zajímavostí o rebarboře: je zdravá, ale zároveň i nebezpečná
Začala sezóna rebarbory. Její části jsou jedovaté, ale zároveň obsahuje spoustu vitamínů a je prospěšná našemu tělu. V gastronomii se považuje za ingredien...