Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Šťouchaná dýně s cibulkou

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Sezóna dýně je tu! Také milujete sladké hokkaido dýně? Pak zkuste tuto ultra rychlou dobrotu, která se hodí jako blesková večeře nebo náplň do palačinek či místo pomazánky na chléb.

Ingredience
3-4 porce
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a sojová omáčka

Je to už téměř rok, co se krůček po krůčku seznamuji s jiným způsobem stravování. Přivedla mě k tomu kamarádka, se kt...

Jak připravit šťouchanou dýni hokkaido

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibulku s větší špetkou soli.
  2. Jakmile je zlatavá, vypneme.
  3. V hrnci podusíme na kostky nakrájenou dýni s troškou vody a špetkou soli.
  4. Jakmile je měkká, dochutíme sojovou omáčkou a rozšťoucháme ji a smícháme s cibulkou.
  5. Podáváme například s těstovinami.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Lze zabalit i do palačinek nebo podávat s plackami či kváskovým pečivem.
  • Pro kompletní talíř přidejte například uzené tofu nebo tempeh nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu.

Obměna

  • Místo části dýně můžete použít i žlutou cuketu.
  • Šťouchanici můžeme dochutit i dýňovým olejem a posypat například restovanými dýňovými semínky nebo oříšky.
  • Výborná je i ochucená mandlovým, kokosovým nebo sezamovým máslem.
  • Doporučujeme vmíchat nasekanou petrželku.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let. Pro menší děti vynecháme olej a sůl.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jednoduché, rychlé a moc dobré😉.Díky za recept!

Dýni jsem nikdy neměla ráda…poslední dobou ji začínám milovat. Do tohoto receptu jsem přidala ke konci smažení cibulky ještě rozetřený velký stroužek česneku a byla to lahoda. K tomu nishime zelí a mrkev, placky z červené čočky a zbytků rýže s dušeným zelím,co nám zbylo včera. Mňam mňam.

Ukázat další komentáře