- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 0,5 balíčku kysaného zelí
- 1 lžíce škrobu + 3 lžíce studené vody
- 1 lžíce sladu nebo sirupu (není nutné)
- halušky
- 1/4 uzeného tempehu
- sůl
Jak připravit halušky se zelím a tempehem
- Scedíme si kysané zelí, propláchneme ho a pokrájíme na menší kousky.
- Zelí dáme do hrnce, nalijeme vodu, přidáme lžíci jablečného octa a dusíme cca 15 minut.
- Zelí zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody.
- Chvilku provaříme, pokud je zelí kyselé, přidáme lžíci sladu nebo sirupu a vypneme.
- Na oleji si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku se solí.
- Až je cibulka zlatavá, přidáme na kostičky pokrájený tempeh a společně ještě osmažíme.
- Vypneme.
- Smícháme halušky, zelí a tempeh s cibulkou. Zdobíme petrželkou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Místo halušek můžete dát i uvařené těstoviny (např. fleky nebo kolínka).
- Místo klasického zelí můžete použít i zelí kedlubnové nebo cuketové.
- Tempeh můžete nahradit uzeným tofu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Výborné 👌
Diky za tip 😉