Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Studené letní palačinkové rolky

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Rychlé a lehké letní jídlo, které se hodí i jako pohoštění pro vaše hosty. Recept je velmi variabilní, náplň můžete obměňovat dle libosti a vykouzlit tak pokaždé novou lahůdku.

Ingredience
Na palačinky:
  • 150 g polozrnné mouky T1 nebo T2
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 240 ml vody
  • trocha sušeného medvědího česneku
  • špetka kurkumy
  • sůl
  • olej na smažení
Na náplň:
  • polníček
  • paprika
  • červená cibule
  • rajče
  • bazalka
  • jakákoliv domácí pomazánka (např. z tofu)
  • balzamikový krém

Jak jsme s dětmi postupně a nenásilně přešli na stravování podle Jíme Jinak? Jak děti, které byly zvyklé na běžná jíd...

Jak připravit palačinkové rolky se zeleninou

  1. V misce smíchejte všechny přísady a připravte klasické těsto husté jako na palačinky, které necháte asi 30 minut odpočívat.
  2. Pánev na palačinky lehce namažte trochou oleje, nalijte těsto a pečte z obou stran. Odložte stranou, přikryjte, aby palačinky neoschly a šly hezky zatočit.
  3. Poté pomažte palačinku jakoukoliv pomazánkou (třeba z tofu), přidejte zeleninu. Stočte pevně palačinku a nechte 10 minut odpočívat.
  4. Nakrájejte palačinku na kolečka, dekorujte balzamikovým krémem a zeleninou.

Praktické

  • Po upečení palačinek dbejte na to aby neoschly, mohly by se při točení trhat.
  • Uvedená dávka vyjde na 3 velké palačinky.
  • Pro verzi bez sóji použijte jinou, než tofu pomazánku (např. z čočky nebo fazolí).

Obměna

  • Náplň palačinek můžete obměnit dle chuti a sezóny.
  • Můžete použít pšeničnou celozrnnou polohrubou mouku.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

47 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

adzikar
3. 9. 2023

Výborné. Měla jsem medvědí česnek naložený v oleji, palačinky s ním byly dokonalé. Děkuji za recept😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Vegoyaki

Recept pro milovníky japonské kuchyně. Takoyaki je typické jídlo  kuchyně  Osaky s velkou chybičkou…hlavní ingrediencí je chudák chobotnice. V této v...

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Kari tartaletky bez lepku

Kari tartaletky jsou super variací na klasickou kari omáčku. Jsou bez lepku a příprava není složitá. Jsou skvělé i za studena a skvěle poslouží jako svačin...