Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Studený letní talíř

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna léto

Vychutnejte si lehké letní jídlo s křupavým tofu, svěžími špagetami a voňavou švestkovou omáčkou. Čerstvá zelenina a bazalkový olej dodají pokrmu svěžest i výraznou chuť. Perfektní kombinace na horké dny!

Ingredience

Svoje četné zdravotní problémy jsem se snažila řešit pomocí lékařů, léčitelů i “zázračných” preparátů, al...

Jak připravit letní talíř se zeleninou a tofu

  1. Nejprve si připravte švestkovou omáčku a bazalkový olej.
  2. Předehřejte vaflovač, tofu z obou stran naolejujte a opékejte asi 15 minut. Takto pečené tofu je jiné, než při obvyklé přípravě, křupavější a žvýkavější.
  3. Uvařte špagety a pořádně propláchněte studenou vodou. Dejte do misky, osolte, přidejte rajčátka a olivový olej. Promíchejte a nechte stranou.
  4. Nakrájejte mrkev a okurku na nudličky julienne.
  5. Na talíř dejte špagety, tofu, polijte omáčkou, přidejte mrkev a okurku. Vše posypte řasou nori, konopným semínkem. Lehce pokapejte talíř bazalkovým olejem.

Praktické

  • Dekorace v podobě třešniček, kterou vidíte na fotce, je z cherry rajčátek, lístečků bazalky a pažitky.
  • Tofu můžete připravit jakýmkoliv způsobem,
  • Až na tofu je všechno studené – pokojová teplota.
  • Toto je jídlo sváteční, obecně se vyhýbáme kombinaci obilí a ovoce ze zdravotních důvodů. Jednou za čas si to můžeme dopřát, ale ne pravidelně.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.

Obměna

  • Tofu není ani soleno ani jinak ochuceno, jeho chuť je dána švestkovou omáčkou. Můžete si ho ochutit podle vašich zvyklostí.
  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Lucie Bob
29. 8. 2024

No rototo, tofu do vaflovače…, do toho! 🤭🤗😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Letní nudle s bambusovými výhonky

Rychlý a chutný recept pro horké dny, podávaný za studena. Nudle se zeleninou a bambusovými výhonky, bezlepkové a veganské. 

Tofu Kung Pao

Zjednodušená bezmasá verze oblíbeného asijského jídla. Příprava tohoto pokrmu je opravdu velmi jednoduchá, suroviny zredukované na kost, ale i přesto je to...

Cuketové carpaccio

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Bezlepkové rajčatové tambuli

Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.

Tofu s cuketou

Lehké a chutné jídlo, které je skvělou volbou pro letní dny. Rychlý recept, který máte během pár minut na stole.