- tymián
- bio citrónová kůra
- listy z pórku
- mrkvová nať
- libeček
- majoránka
Jak připravit zdravé domácí dochucovadlo
- Očistěte bylinky, omyjte je a nechte okapat.
- Do sušičky naskládejte bylinky tak, abyste je popřípadě mohli ze sušičky odstranit, protože některé budou usušené dříve než druhé.
- Po usušení skladujte v suchu a temnu.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Bylinky můžete uchovávat každou zvlášť a nebo si připravit různé směsi.
- Sušené bylinky a směsi jsou velmi vhodné jako jedlý dárek. Stačí pak nějaká hezká dóza a dekorace a dárek je na světě.
- Na sušení používejte pouze kvalitní bylinky a listy. Nic nesmí být chemicky ošetřeno.
Obměna
- Obměn je mnoho. Záleží na tom, co máte k dispozici.
- Směs můžete nechat vcelku nebo namlít na prášek.
Kde použít směs
- Jedlé dárky.
- Polévky, nákypy, placky, karbanátky, dochucení pečiva nebo zelenina.
- Podle barvy sušené zeleniny, třeba jako jednoduchá dekorace jídel a talíře.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář