- čerstvé ryngle
Jak usušit ryngle
- Ryngle omyjeme, rozpůlíme a vyloupeme pecky.
- Klademe je na sušící rošt slupkou dolů a rozpůlenou částí nahoru, aby z nich nekapala šťáva na mřížku.
- Sušíme na sluníčku, v troubě nebo sušičce do 40 °C dokud nejsou suché viz foto.
- Skladujeme ve sklenici.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Pokud máte některé kousky již pěkně suché až křupavé a jiné ještě příliš šťavnaté, tak ty suché uskladněte a mokré sušte dál, aby vám nezplesnivěly ve sklenici a nezničily celou várku.
- Sušené ryngle mají dlouhou životnost, pokud je dobře schováte, protože jinak rychle zmizí, jak jsou dobré.
- Ze sušených rynglí můžete udělat rozvar na palačinky či lívance, přidat je do koláčů, jahleníků a buchet, hodí se i na ovocné čaje.
Obměna
- Tímto způsobem můžete zpracovat všechny slivoně, ať už se jedná o blumy, ryngle, mirabelky a renklódy.
Děti
- Sušené ovoce mohou děti od momentu, kdy je dokáží rozkousat. Těm nejmenším můžeme ovoce předem namočit a případně přepasírovat. Je to skvělá alternativa sladkostí pro malé děti všeho věku.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář