- 150 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g slunečnicového oleje
- 75 g rýžového mléka
- špetka soli
- 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
- 130 g rozinek
Jak připravit plněné anglické sušenky Garibaldi
- Rozinky namočte asi na 10 minut do vody. Poté je vymačkejte a v kuchyňském robotu nasekejte nahrubo.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Zbytek ingrediencí smíchejte v míse. Výsledné těsto je měkké, nelepivé a snadno tvarovatelné.
- Těsto rozválejte za pomocí dvou pečících papírů. Moje rozválené těsto mělo rozměry 27×27 cm.
- Rozinky rovnoměrně rozprostřete na jednu polovinu těsta, přikryjte (opět pomocí pečícího papíru) druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a nakrájejte tvar sušenek.
- Pečeme na 200°C cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
- Pro rozvalování těsta používejte pečící papír, ne mouku na podsypávání.
- Náplň není třeba přislazovat, díky rozinkám je dostatečně sladká.
Obměna
- Můžete vyzkoušet i ze špaldové mouky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
Pro zajímavost
- Byly to oblíbené sušenky Garibaldiho. Když Garibaldi navštívil v roce 1854 Tynemouth, v severovýchodní Angli, na jeho počest a za jeho pomoci skotský výrobce vytvořil tento recept.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Drahá Vierka, ďakujem za tento recept. S cestom sa krásne pracovalo, bolo také vláčne, aj sušienky sa podarili a chutia, spravila som si malé Vianoce :-) Nefotím, ale nielenže chutia, aj celkom dobre vyzerajú. Robila som z celozrnnej špaldovej múky. Ďakujem 🙏😊
“Mamiii, to je ta nejlepší buchta, co jsi kdy upekla.” Řekly shodně všechny moje 3 dcery. Díky Vierko! 😃