- 150 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 30 g slunečnicového oleje
- 75 g rýžového mléka
- špetka soli
- 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
- 130 g rozinek
Jak připravit plněné anglické sušenky Garibaldi
- Rozinky namočte asi na 10 minut do vody. Poté je vymačkejte a v kuchyňském robotu nasekejte nahrubo.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Zbytek ingrediencí smíchejte v míse. Výsledné těsto je měkké, nelepivé a snadno tvarovatelné.
- Těsto rozválejte za pomocí dvou pečících papírů. Moje rozválené těsto mělo rozměry 27×27 cm.
- Rozinky rovnoměrně rozprostřete na jednu polovinu těsta, přikryjte (opět pomocí pečícího papíru) druhou polovinou těsta. Lehce přitlačte a nakrájejte tvar sušenek.
- Pečeme na 200°C cca 15 minut, dokud povrch nezezlátne.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

Praktické
- Doba pečení bude záležet na vaší troubě.
- Pro rozvalování těsta používejte pečící papír, ne mouku na podsypávání.
- Náplň není třeba přislazovat, díky rozinkám je dostatečně sladká.
Obměna
- Můžete vyzkoušet i ze špaldové mouky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let.
Pro zajímavost
- Byly to oblíbené sušenky Garibaldiho. Když Garibaldi navštívil v roce 1854 Tynemouth, v severovýchodní Angli, na jeho počest a za jeho pomoci skotský výrobce vytvořil tento recept.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
výtečné, právě si na nich pochutnávám😋😋 v jednoduchosti je krása.. díky👌
Drahá Vierka, ďakujem za tento recept. S cestom sa krásne pracovalo, bolo také vláčne, aj sušienky sa podarili a chutia, spravila som si malé Vianoce :-) Nefotím, ale nielenže chutia, aj celkom dobre vyzerajú. Robila som z celozrnnej špaldovej múky. Ďakujem 🙏😊