Jak připravit sváteční polévku z dýně
- Houby předem namočte, aby změkly a daly se krájet.
- Do hrnce nalijte olej, rozpalte ho, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a nastrouhaný čerstvý zázvor. Orestuje, posypejte mletou paprikou a ostatním kořením, smíchejte a přidejte na kostičky nakrájenou dýni. Podlijte tolik vody, podle toho, kolik chcete mít polévky. Počítejte s tím, že trochu vody se samozřejmě vyvaří.
- Nyní můžete přidat shiitake a rajčatovou šťávu. Vařte do změknutí dýně.
- Když je dýně měkká, přidejte několik lžic rýže, pohanky a cizrny. Množství podle toho, jak hustou chcete polévku mít. Pořádně zamíchejte. Odeberte asi dvě naběračky polévky, dejte jí do mixéru a rozmixujte. Pak tento rozmixovaný krém vraťte do polévky, polévka se tím krásně zahustí. Ochutnejte, dochuťte tamari a troškou umeocta. Na talíři posypejte nasekanou petrželovou natí.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Množství dýně, rýže a pohanky zvolte podle počtu strávníků.
- Pokud použijete černou rýži, vařte ji samostatně, aby vám neobarvila polévku do černa.
- Když si cizrnu a rýži uvaříte předem, je to skutečně rychlovka.
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatový protlak.
Obměna
- Pokud nemáte sambar, použijte jiné oblíbené indické koření.
- Můžete použit jakoukoliv rýži i jakoukoliv dýni.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mňam ❤️
V ingrediencich chybi cibule ♥️