- 6-8 zralých švestek
- 1 dl mandlové mléko
- 1-2 lžíce rýžového sirupu (není nutný)
- špetka skořice
- špetka soli
- 2 lžičky kuzu
- 1,5 dl vody
- na ozdobení: čerstvé ovoce, ořechy (není nutné)
Jak připravit pudinkový krém ze švestek
- Vypeckované švestky nakrájíme na kousky, zalijeme 1,5 dl vody, přidáme špetku skořice a pár zrnek soli. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme.
- Mezitím si připravíme “smetanový krém” z mandlového mléka. Dáme ho prohřát. Kdo má rád sladší, přidá trochu rýžového sirupu. V trošce studeného mléka promícháme lžičku kuzu. Přilijeme k mléku a mícháme do zhoustnutí. Necháme stranou.
- Rozvařené švestky rozmixujeme do hladka. Rozmícháme lžičku kuzu v trošce vody nebo mléka a vrátíme zpět prohřát. Ohříváme za stálého míchání, dokud nezhoustne.
- Švestkový puding nalijeme do skleniček a poté jako ozdobu a zjemnění nalijeme “smetanový krém”.
Praktické
- Množství rýžového sirupu zvolte podle chuti a potřeby. Čím zralejší máte švestky, tím bude dezert sladší.
- Osladit také můžete sladem, pokud nejste celiak, ovocným koncentrátem nebo jiným obilným sirupem.
Obměna
- Lze použít jakékoliv rostlinné mléko.
- Kuzu můžete nahradit kukuřičným škrobem nebo arowrotem.
Děti
- Dezert můžeme dávat dětem od jednoho roku. Pokud máte menší dítě a už dostává ovoce, můžete bez obav dát i tento dezert.
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Tohle je ták vděčná svačinka 🙂
Taková malá svačinka na víkend 🙂