Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Syrové špízy ze zeleniny

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Nápad na servírování čerstvé zeleniny. Je to jednoduché, vypadá to hezky, potěší to i oko a stačí do toho investovat trošku času.

Ingredience
3 porce
  • rukola
  • mrkev
  • rajčátka cherry
  • daikon
  • ředkvičky
  • celer řapíkatý
  • brokolice romanesco
  • chia semínka
  • slunečnicová semínka
  • dýňová semínka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citrónová šťáva

Na podzim mi byla již potřetí diagnostikována borelióza. Cítila jsem se hrozně, trápily mě záněty dutin, byla jsem úp...

Jak připravit syrové špízy ze zeleniny

  1. Očistěte zeleninu a nakrájejte na kousky.
  2. Připravte zálivku z oleje, soli, pepře a citrónové šťávy. Dejte tyto ingredience do nějaké skleničky, uzavřete jí víčkem a pořádně s ní zatřeste.
  3. Kousky zeleniny napíchněte na špízy a těsně před podáváním je polijte zálivkou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Je to jen takový malinký nápad, jak třeba naservírovat úplně obyčejnou zeleninu pro návštěvu nebo při různých příležitostech. Jí se i očima a ujišťuji vás, že vaše hosty to mile překvapí a udělá jim radost, že si je takto hýčkáte. Na stole to vypadá hezky, svěže a vesele.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.

Obměna

  • Na špíz můžete napíchnout jakoukoliv zeleninu.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    29 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Nakládané ředkvičky (pickles)

    Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

    Cuketové nudle s rukolovým pestem

    Velmi lehký, svěží recept, kde se nic nevaří a tak budete mít dobrotu na stole během chviličky.

    Osvěžující kuskus

    V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

    Italské Amuse Bouche

    Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

    Cuketový salát na korejský způsob

    Pokud máte rádi asijskou kuchyni, už nevíte co s cuketami a nebojíte se nových chutí, tak určitě zkuste tento recept na osvěžující letní salát.

    Lebedové pesto

    Tohle pesto z lebedy, které se také říká horský špenát, budete milovat.