Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Tahini řezy bez lepku

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Rychlý a jednoduchý dezert, který bude chutat i běžným strávníkům. Řezy jsou slazeny pouze datlemi a přirozeně bez lepku. Vyzkoušíte?

Ingredience
pekáček 14x14 cm
Na korpus:
  • 4 lžíce datlové pasty
  • 3 lžíce horké vody
  • 3 vrchovaté lžíce vařené cizrny
  • 3 plné lžíce kakaového másla
  • 3 lžíce tahini
  • 50 ml rýžového mléka
  • vanilka
  • skořice
  • 1 a 1/2 hrnku pufovaných jáhel
Na polevu:
  • 60 g hořké čokolády
  • 1 lžíce rýžového mléka
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžička kakaového másla
  • rýžový sirup dle chuti

Principy Jíme Jinak znám už více než rok a postupně si je „zapracovávám“ pod kůži. ...

Jak připravit dezert z pufované quinoi

  1. Datlovou pastu rozkvedláme v horké vodě a necháme chvíli odležet. Poté ji dáme do blendru, přidáme cizrnu, rozpuštěné kakaové máslo, tahini, mléko a dle chuti vanilku a skořici. Rozmixujeme na hladkou pastu a přendáme do mísy.
  2. Nyní vmícháme i pufované jáhly a celou hmotu natlačíme do pekáčku o rozměrech 14×14 cm nebo obdobného. Dáme na cca 45 minut do mrazáku.
  3. Nyní připravíme polevu. Všechny ingredience rozpustíme ve vodní lázni a naneseme na korpus. Necháme opět ztuhnout. Uchováváme v lednici.

Praktické

  • Použitý hrnek má objem 250 ml.

Obměna

  • Místo datlové pasty můžete použít předem namočené a poté rozmixované datle.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, pokud už touží po čokoládě. Jinak se je snažíme na “hnědé” dezerty nezvykat a odkládáme to na co nejpozději.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

33 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Žakale
3. 5. 2024

Tak jste mě nalákaly dámy, a dnes jsem udělala řezy a také s improviazací, protože pufované cokoli nemám..:), tak jsem tam dala ovesné vločky, zmizelo to neuvěřitelnou rychlostí..:)), a ani jsem to nedávala do mrazáku..jen jsem si to ještě přichutila citr. šťávou, vždy potřebuji takovou sladkokyselou chuť..no prostě něco pikantního…:)

JanaOt.
2. 5. 2024

Trošku improvizace, nikde nemají pufované jáhly,jediné co bylo tak amarant pufovaný,
taky dobře posloužil a honem vyfotit, nebo přijdu pozdě a bude jenom prázdný plech.
výborný recept,ostatně jako všechny tady🥰

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dorty
klub
25
7

Makový dortík s jablky a tofu krémem (bez lepku)

Překvapte rodinu tímto dezertem, který je laděný do podzimních chutí a neobsahuje lepek, cukr a ani mléko. Tento dortík je sice trochu pracnější, ale výsle...

Nepečené cizrnové řezy (bez lepku)

Jednoduchý a chutný dezert, který připravíte během chvilky a zaručeně si pochutnáte. Doporučuji jej nechat odležet přes noc, aby si chutě hezky sedly a vše...

Lískooříškový dortík (bez lepku)

Jednoduchý a výborný dortík, ideální pro všechny milovníky lískových oříšků. Je bez lepku, mléka i cukru a i přes to potěší i běžně se stravující návštěvu....

Srdíčka na špejli s čoko polevou

Kdo už mé recepty zná, tak ví, že ráda do sladkého používám i různé obiloviny. Je to i skvělý způsob, jak je zakomponovat do jídelníčku dětem.

Dezert do skleničky ála snickers

Všichni jistě známe klasickou tyčinku snickers, já osobně jsem ji kdysi zbožňovala a doteď mi kombinace arašídy-karamel-čokoláda moc chutná. Tento dezert j...

Nepečené bezlepkové tyčinky s kousky čokolády

Chcete si vyrobit zdravou svačinku do školy či do práce? Pak jsou tyto tyčinky skvělá volba. Nejen, že jsou jednoduché na přípravu, jsou také přirozeně bez...