Domů > Zdravé recepty > Polévky > Krémové

Tan Tan ramen bowl

Uvařeno
sezóna léto

Pokud potřebujete ohřát tělo a dopřát si něco výborného, tak doporučuji vyzkoušet ten recept. Dejte vědět jak vám chutnalo, protože já ho opravdu miluji.

Ingredience
Na polévku:
  • 1 polévková lžíce tahini
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 vrchovatá lžička gochujangu
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce tamari
  • sůl
  • pažitka
  • 250 g přírodního sójového mléka 
  • 250 g vody
Ostatní ingredience:
  • žampiony
  • červená paprika
  • mungo klíčky
  • nudle na Ramen
  • baby špenát
  • sezamová semínka
  • shishito paprička (není nutné)
  • 1 lžíce tamari
  • olivový olej

Do změny jídelníčku jsem šla kvůli nesnesitelným bolestem hlavy, které mě sužovaly 3 až 4 týdně. Nebyla jsem schopná ...

Jak připravit Tan Tan ramen bowl

  1. V misce smíchejte arašídové máslo, tahini, gochujang a tamari.
  2. Na pánev nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek a osmahněte. Jakmile česnek začne vonět, přidejte omáčku, zalijte sójovým mlékem a vodou. Velmi dobře promíchejte. Vařte několik minut. Nakonec přidejte pažitku.
  3. Na pánvi na trošce orestujte na kostičky nakrájenou papriku se semínky. Dejte stranou.
  4. Na stejné pánvi orestujte na kostičky nakrájené žampiony a nakonec, když jsou hotové, je smíchejte s tamari.
  5. To samé s mungo klíčky.
  6. Uvařte nudle a opláchněte je pod studenou vodou.
  7. Do ramenové mísy (nebo jiné mísy) dejte nudle, přidejte zeleninu a zalijte vařící polévkou. Posypejte pažitkou, můžete i shishito a přidejte baby špenát.
  8. Promíchejte a vychutnejte si tuto pochoutku.

Praktické

  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou verzi tamari omáčky (hrachovou, pohankovou, cizrnovou) a jiné rostlinné mléko namísto sójového.
  • Tan Tan ramen je japonská verze slavného sečuánského jídla Dan Dan nudle. S tím rozdílem, že Tantan ramen se podává jako polévka a Dan Dan nudle nasucho. Tan Tan Ramen prošel od příchodu do Japonska mnoha změnami. Největší změnou bylo přidání mléka a sezamové pasty (tahini) do základu polévky. 

Obměna

  • Můžete použít sezamový olej.
  • Můžete přidat jakoukoliv sezónní zeleninu.
  • Místo pažitky můžete použít čerstvou jarní cibulku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Veganský Zha Jiang Mian (fotopostup)

Recept je určen všem milovníkům asijské kuchyně a na rozdíl od originálu kterým je inspirován, je bez masa. 

Korejské letní jjigae

Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Zelené Shishimai ve woku

Voňavý a jednoduchý pokrm z korejské kuchyně. Pokud patříte mezi milovníky pikantních asijských jídel, určitě si pochutnáte.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.