Tento recept vymyslela moje pětiletá dcera :-)
Je to super alternativa k párkům v rohlíku. Vhodné k večeři nebo jako svačina do školky. Lze uchovávat v lednici, případně brát na cesty.
- Uzený tempeh
- Zbylé obilí (rýže, jáhly, nejrůznější kombinace dle chuti nebo toho, co zbylo v lednici)
- Pohanková mouka
- Česnek (čerstvý rozdrcený nebo sušený granulovaný – co máte po ruce)
- Majoránka
- Kvašené zelí
- Horká voda (pokud jsou obiloviny již vychladlé)
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Postup
- I. Roztopíme troubu na 210°C.
- II. Uzený tempeh nakrájíme na tlustší plátky (podél kratší strany).
- III. Ze zbylého obilí, kvašeného zelí, pohankové mouky, trochy horké vody, česneku a majoránky uděláme hustší těsto na placky.
- IV. Vytvoříme vždy dvě placky, mezi které vložíme plátek tempehu tak, aby na koncích vyčníval ven. Po stranách pak placky upravíme tak, aby se těsto spojilo.
- V. Na plech dáme pečící papír, potřeme olejem, naskládáme na něj placky s tempehem, které z horní strany opět potřeme olejem.
- VI. Pečeme 25 minut, otočíme a dopečeme ještě dalších 15 minut. Placky budou na povrchu příjemně křupavé a uvnitř měkké.
- Podáváme se zeleninou (vařenou, restovanou, napařenou, čerstvou) a případně s tofunézou. Můžeme v mezičase uvařit i nějakou smetanovou nebo zeleninovou omáčku a vhodně do ní zakomponovat semínka nebo tahini, případně posypat gomasiem. Fantazii se meze nekladou. Takto je možno vytvořit i kompletní jídlo.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář