Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Tenkasu – japonská posypka

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tenkasu nebo Agedama jsou křupavé drobky vyrobené z těstíčka na tempuru. Běžně se používá jako posypka do různých tradičních receptů. Obohaťte jakýkoliv váš talíř, kam chcete přidat křupavou texturu. Záleží jen na vaší fantazii.

Ingredience
  • 50 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky rýžového octa
  • voda podle potřeby
  • olej na smažení

Po pěti měsících strávených na lůžku jsem se cítila hrozně. Váha stoupala a zmáhala mě veliká únava a já jsem věděla,...

Jak připravit  japonskou posypku Tenkasu

  1. Z prvních tří ingrediencí vymíchejte těstíčko jako na tempuru.
  2. V pánvi rozehřejte olej a lžičkou do něj kapejte těstíčko.
  3. Smažte, dokud drobky nedosáhnou pěkné oranžové barvy (v japonštině se používá výraz „liščí barva“) a nechte je vychladnout na savém kuchyňském papíře.

Praktické

  • Pokud se stane, že do oleje kápne více těstíčka, nic se neděje, po vychladnutí je prsty rozdrobte.

      Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

      22 lidí už poděkovalo za článek.

      Buďte první, kdo napíše komentář

      Vyzkoušejte také

      Semínkové papíry

      Tenké křupavé pečivo, které se výborně hodí na oslavy, na párty a nebo občas jako snack.

      Sušenky Garibaldi

      V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

      Yachaejeon korejská palačinka

      Yachaejeon korejská palačinka je velmi variabilní recept, který můžete snadno přizpůsobit vaší chuti a stavu zásob. Zeleninu volte dle sezony a vaší chuti....

      Jablkový chlebíček

      Vláčný a voňavý jablečný dezert zcela bez cukru a mléka, který si podle vaší chuti můžete ještě vyladit oblíbenou polevou.

      Vegoyaki

      Recept pro milovníky japonské kuchyně. Takoyaki je typické jídlo  kuchyně  Osaky s velkou chybičkou…hlavní ingrediencí je chudák chobotnice. V této v...

      Jemný čočkový krém

      Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...