Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Teplý těstovinový salát s pařenou zeleninou a cizrnou

Uvařeno

Katka je 43 letá maminka tří dětí a má za sebou novou zkušenost jaké to je jíst striktně 2 týdny Jinak. Jednou 

Když vám toho v lednici moc nezbývá, pak to co máte prostě smíchejte a kupodivu nakonec vyjde chutné jídlo. Množství pro 2 chlapské porce.

Ingredience a pomůcky
  • 2 porce uvařených těstovin (jakékoliv, které máte při ruce)
  • 1/2 hlávky brokolice nebo i méně
  • 1 mrkev nakrájená na tenká kolečka
  • 2 žampiony nakrájené na fleky
  • 2 menší hrsti uvařené cizrny
  • 2 jarní cibulky
  • Sezamové gomasio
  • 2 lžíce farmářského za studena lisovaného oleje
  • sůl
Postup
  1. Do hrnce s napařovacím nástavcem jsem dal vařit těstoviny, do nástavce současně napařovat mrkev, žampiony, na malé růžičky rozebranou brokolici a cizrnu z lednice k prohřátí.
  2. Ve woku jsem upražil sezam se solí a pak namlel najemno.
  3. Na talíř se nevešlo, tak jsem vše spolu smíchal ve skleněných salátových miskách a posypal na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
Praktické rady

Kdo chce “šmakovější”, může na dvou lžicích oleje osmahnout na drobno nakrájenou cibulku, ale již nesolit (sůl je již v těstovinách a gomasiu).
Namísto sezamového gomasia lze použít např. slunečnicovo-dýňové. A nebo jen posypat lehce opraženými slunečnicovými semínky se solí.
Ozvláštnit lze jedlými jarními květy (sedmikrásky, pampeliška, šeřík).

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Jak se říká: “Tichá voda břehy mele”. Ano jsem tichý a mé nejbližší okolí si stále stěžuje, že i málomluvný. Na druhou stranu to vynahrazuji svou určitou šikovností. Mno, každý jsme nějaký, v něčem dobří, v něčem méně. Mám rád činnosti v nichž mohu propojit kreativní hlavu a ruce, i když za cenu dělání stále něco jinak a v častějších změnách.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Meloun více chutí

Zbyla už po melounu jen slupka? Tak ji znovu naplňte novým melounem – tentokrát agarovým s ovocem.

Těstovinový salát s houbami a chřestem

V teplých dnech přijde k chuti lehký, osvěžující salát s chřestem.

Sladká zelenina v miso omáčce s quoinoou

Rychlé a flexibilní jídlo, které se skvěle hodí jako snídaně, oběd nebo večeře. Stačí vše dát do hrnce, přivést k varu a ztlumit a za 20 minut máte hotovo....

Bezlepkový mazanec

Ráďa dělá mazanec přirozeně bezlepkový, bez vajec a bez cukru, jak se na Jíme Jinak recepty sluší a patří.

Plněné jáhlové knedlíky s mungo kaší a lotosovým kořenem

Oblíbená česká klasika jinak a zdravěji. Zkuste tuto verzi plněných knedlíků bez lepku, v netradiční, ale lahodné kombinaci s kaší z mungo fazolek a blahod...