Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Těstoviny pici s fazolovou omáčkou

Uvařeno
bez sóji
bez vajec

Toskánsko je region známý po celém světě nejen pro své umělecké a přírodní krásy, ale také pro své bohatství jídla a vína. Mezi tradiční toskánské recepty patří i slavné pici, typ dlouhých těstovin s porézním povrchem. Vyzkoušejte je s lahodnou omáčkou z fazolí.

Ingredience
  • fazole borlotti
  • těstoviny pici
  • olej
  • cibule
  • česnek
  • kus papriky
  • majoránka
  • sladká mletá paprika
  • trošku umeocta
  • pepř
  • sůl
  • petrželka

Táňa má tři děti. Přišla k nám na kurz a my jí nevěřily ani věk ani ty tři děti. Byla veselá, pozitivní, štíhlounká, ...

Jak připravit těstoviny s fazolovou omáčkou

  1. Pokud budete dělat domácí pici ze strojku, řiďte se receptem zde.
  2. Na pánev dejte olej, nakrájenou cibuli a papriku. Osmahněte pomalu, aby cibule zkaramelizovala.
  3. Nyní přidejte mletou sladkou papriku a prolisovaný česnek. Lehce osmahněte, dejte pozor, aby se paprika nepřipálila a nezhořkla.
  4. Přidejte vařené fazole i s trochou tekutiny, ve které se vařily. Osolte, opepřete, zakápněte umeocetem a povařte do požadované konzistence omáčky.
  5. Uvařte těstoviny a přidejte je na pánev s omáčkou. Zvyšte plamen a vše rychle povařte. Posypejte čerstvou petrželkou.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Pici jsou ze strojku s nástavcem 4 mm na tlusté špagety.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Pici můžete koupit hotové nebo použít jinou těstovinu. Pro tento recept nejsou vhodné tenké, slabé těstoviny.
  • Můžete použít jiné fazole, např. pinto.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

8 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Dýňový burger

Podzim je čas dýní a tento recept je skvělým způsobem, jak ji v kuchyni využít. Připravte si chutné a zdravé burgery, které vás zahřejí a zasytí!

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.