Špaldové mušličky či jiné nejlépe celozrnné těstoviny uvařit ve slané vodě.
Na oleji orestovat proužky mrkve, petržele a celeru a růžičky brokolice. Posolit a prohazovat. Pokud se zelenina připaluje, podlít pouze opravdu troškou vody, přidat 1-2 stroužků česneku, mletý pepř a pod pokličkou dusit do poloměkka. Poté přidat uvařenou cizrnu a nechat prohřát. Mezitím si přichystat zálivku. Smíchat 4 polévkové lžíce shoyu, 1 lžíci rýžového octa, 1 lžíci sladu, 1 lžíci tahini nebo jiného oříškového másla (např. mandlové) a trochu maizeny. Vlít k zelenině s cizrnou a nechat prolnout chutě. Podle chuti případně ještě přidat některou z uvedených dochucovadel a zastavit. Promíchat s těstovinami a nasekanou petrželkou. Jídlo na talíři posypat orestovanými sezamovými (nebo jinými) semínky. A podávat s pickles nebo třeba zeleninovým salátem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Ahoj, špaldové těstoviny jsem ještě nezkoušela. Vyříme obyčejně semolinové, tak by mě zajímalo, jak moc zdravé jsou, nevíte? Četla jsme, že semolina je druh tvrde psenice, stejne jako spalda je tez jen druh psenice, obe maji vyssi nutricni hodnotu a nizsi glyk. index nez bila mouka. Jsem z toho jelen:)
Opravdu dobrůtka. U prvního pokusu jsem neměla tahini ani jiné máslo, zapomněla dát česnek a pepř a místo rýžového octu jsem přidala trochu mirinu i tak to bylo výborné. Dceři bohužel ani jedna verze nejela:((