Ideální rychlý lehký oběd nebo večere na léto. Bezlepkáři vymění pšeničné těstoviny za kukuřičné nebo rýžové.
Ingredience a pomůcky- Těstoviny uvařené z předešlého dne
- 1,5 hrnku velkých bílých fazolí vařených z předešlého dne
- Velká cibule
- Polovina pórku
- Hrášek ze zahrádky
- 4 stroužky česneku
- Provensálské koření
- Sůl
- Slunečnicový olej
- Na oleji orestujeme cibulku, kterou hned ze začátku osolíme.
- Po 10 min přidáme na kolečka nakrájený pórek, nastrouhaný česnek a 2 lžičky provensálského koření.
- Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 min dusit.
- Přidáme fazole, hrášek a trochu horké vody a necháme 10 min dusit. Přimícháme těstoviny a ještě 5-10 min dusíme.
Podáváme s napařenou zeleninou a salátem z okurek = strouhaná okurka + umeocet + jablečný ocet.
Pro obměnu nahraďte provensálské koření bazalkou nebo tymiánem. Dále lze střídat luštěniny, jednou fazole, podruhé cizrna apod.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář