Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Tofu kostky v křupavé krustičce

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna léto

Chybí vám něco křupavého, ale chcete, aby to bylo i zdravé? Tato slaná křupavá dobrota se hodí jak k hlavnímu jídlu, tak i jen tak, jako zdravá svačinka, třeba se zeleninovým dipem.

Ingredience
  • 1 ks tofu (natural nebo uzené)
  • 1 lžíce sojové nebo tamari omáčky
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/4 lžičky sladké papriky mleté
  • 1/2 lžičky sušeného česneku mletého
  • špetka soli

Jíme Jinak nás naučilo milovat zeleninu, obilí a luštěniny. To všechno si dopřávám a v ničem se neomezuji i přesto, ž...

Jak připravit obalené pečené tofu

  1. Tofu rozkrojíme podélně na dva obdélníky.
  2. Oba obdélníky pomocí kuchyňských utěrek zbavíme vlhkosti.
  3. Tofu nakrájíme na kostičky.
  4. Do mísy vložíme kostičky a nalijeme lžíci sojové omáčky.
  5. Tofu v ní obalíme.
  6. V jiné misce smícháme všechny koření, sůl a droždí.
  7. Směs nasypeme na tofu a tofu v ní obalíme.
  8. Tofu vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 15-25 minut na 200°C dozlatova.
  9. Podáváme.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Takto připravené tofu se skvěle hodí k různým dipům a omáčkám. Nebo jen jako chuťovka na slavnostní stůl.

Obměna

  • Můžete použít libovolné koření dle vašich preferencí a chutí.

Děti

  • Takto připravené tofu je vhodné pro děti od 2 let. Pokud snížíte množství soli, můžete tofu dát i dítěti starému 1,5 roku.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes schváleno rodinou jako dobrůtka.

Dobrý den,
dovolím si poznámky, či otázky.
1) pokud dáte, podle receptu, 1 lžíci tamary a 2 lžíce lahůdkového droždí, tak, už z logiky, nevznikne tekutá hmota na obalování, ale něco tuhého.
2) proč ještě přidávat sůl, když tamary je plná soli?
3) když si to upravím, abych mohl kostky z tofu obalit, jak pak v troubě poznám, kdy je to do zlatova, když je to, díky paprice, zabarveno tmavě červeně?
Nic ve zlém, ale toto má ke zdravé stravě hodně daleko

Ukázat další komentáře