Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu Kung Pao

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Zjednodušená bezmasá verze oblíbeného asijského jídla. Příprava tohoto pokrmu je opravdu velmi jednoduchá, suroviny zredukované na kost, ale i přesto je to vynikající jídlo.

Ingredience
1 porce
Na omáčku:
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 malá lžička gochujangu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cm strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • asi 160 g vody
Ostatní ingredience:
  • paprika
  • několik mandlí
  • olej
  • sůl
  • vločky z mořské řasy nori (volitelné)
  • sezamová semínka
  • pažitka 
  • přírodní tofu
  • kukuřičný škrob

Jak připravit tofu na způsob Kung Pao

  1. Všechny ingredience na omáčku dejte do hrnku a dobře promíchejte.
  2. Papriku nakrájejte na kousky, dejte do pánve s olejem, přidejte mandle a osmahněte. Restujte, dokud paprika nezvadne, poté posypte solí a sezamovými semínky a ještě trochu osmahněte.
  3. Tofu nalámejte prsty, dejte na talíř, osolte, pokapejte trochou oleje a obalte v kukuřičném škrobu. Pečte v horkovzdušné fritéze při 190°C po dobu 17 minut.
  4. Nyní nalijte na papriky omáčku, přidejte křupavé tofu a vše restujte na prudkém ohni, dokud omáčka nezhoustne a vše dobře obalí.
  5. Posypte pažitkou a případně vločkami řasy nori. Podávejte třeba s rýží.

Praktické

  • Konzistence tofu z horkovzdušné fritézy je perfektní, určitě do jde i v troubě.
  • Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké požíte s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.

Obměna

  • Neměňte kukuřičný škrob za tapiokový, konzistence je hodně jiná.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné dětem.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

24 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
29. 8. 2024

Tenhle recept nemá chybu! Jednoduchý, vynikající – to tofu je v tom opravdu super😍

Kristýna
28. 8. 2024

Viero, ty vaše recepty…:))) Tohle jídlo trochu složitější na přípravu, ale výsledek znovu luxusní. Mockrát díky, opět.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

Zelenina s omáčkou Mitarashi

Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

Dan Dan noodles jinak

Dan Dan Noodles jsou jedním z nejznámějších pouličních jídel v Sečuanu. Vyzkoušejte ho ve zdravější veganské verzi. Pokud se budete držet receptu, úspěch u...

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Letní tan tan ramen

Veganská letní verze tradiční polévky ramen bohatá na chutě a vůně a opravdu vynikající.