Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Tofu s borůvkovou omáčkou

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Možná se bude zdát, že je to nezvyklá kombinace. Ale funguje a je to vynikající. Doufám, že bude chutnat i vám a že vám tento nápad v období cuket a borůvek přijde vhod.

Ingredience
  • tofu natural
  • cuketa
  • jarní cibulka
  • česnek
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kukuřičný škrob
  • černá sezamová semínka
  • borůvková omáčka

Kdyby mi to někdo řekl, tak mu věřit nebudu, ale já to zažívám na vlastním těle! Začali jsme snídat zdravě a má to ne...

Jak připravit tofu věžičky s borůvkovou omáčkou

  1. Připravte si borůvkovou omáčku jako zde.
  2. Natrhejte tofu na větší kousky. Osolte je a obalte je kukuřičným škrobem.
  3. Tofu osmahněte na oleji na pánvi. Ke konci přidejte černý sezam.
  4. Nakrájejte cuketu na tenké špalíčky. Opečte ji na pánvi na oleji s prolisovaným česnekem. Ke konci restování přidejte sůl a pepř.
  5. Pomocí formičky vytvořte věžičky. Nejprve navrstvěte cukety, pak tofu a navrch omáčku. Posypejte čerstvou jarní cibulkou. Na talíři si to potom každý lehce promíchá.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Servírujte jak je libo. Věžičky nejsou nutné.
  • I s přípravou omáčky je to rychlé jídlo.
  • Jako dekoraci použijte čerstvé borůvky, stačí pár kuliček.
  • Pokud budete jako přílohu podávat nějakou obilovinu, myslete na to, že to je jídlo sváteční, obecně se vyhýbáme kombinaci obilí a ovoce ze zdravotních důvodů. Jednou za čas si to můžeme dopřát, ale ne pravidelně a jen pokud jsme zdraví.

Obměna

  • Místo cibulky použijte pažitku nebo jinou posypku.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
28. 6. 2024

Teda to byl vynikající oběd! Věžička se sice trochu rozpadla než jsem ji stačila vyfotit, ale chutnalo mi moc😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Jemný patizonový krém

Jednoduchý a lahodný recept, do kterého využijete úrodu patizonů. Jemný krém, který kontrastuje s křupavou posypkou a lehkou, nevtíravou pikantností gochuj...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.