Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Tofu s borůvkovou omáčkou

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Možná se bude zdát, že je to nezvyklá kombinace. Ale funguje a je to vynikající. Doufám, že bude chutnat i vám a že vám tento nápad v období cuket a borůvek přijde vhod.

Ingredience
  • tofu natural
  • cuketa
  • jarní cibulka
  • česnek
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kukuřičný škrob
  • černá sezamová semínka
  • borůvková omáčka

Synovi Evánkovi jsem dávala na doporučení dětské lékařky Nutrilon. Dostal ho již třetí den v porodnici, takže jsem ži...

Jak připravit tofu věžičky s borůvkovou omáčkou

  1. Připravte si borůvkovou omáčku jako zde.
  2. Natrhejte tofu na větší kousky. Osolte je a obalte je kukuřičným škrobem.
  3. Tofu osmahněte na oleji na pánvi. Ke konci přidejte černý sezam.
  4. Nakrájejte cuketu na tenké špalíčky. Opečte ji na pánvi na oleji s prolisovaným česnekem. Ke konci restování přidejte sůl a pepř.
  5. Pomocí formičky vytvořte věžičky. Nejprve navrstvěte cukety, pak tofu a navrch omáčku. Posypejte čerstvou jarní cibulkou. Na talíři si to potom každý lehce promíchá.
3denní “Podzimní detox výzva”
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!

Rezervovat místo zdarma

Praktické

  • Servírujte jak je libo. Věžičky nejsou nutné.
  • I s přípravou omáčky je to rychlé jídlo.
  • Jako dekoraci použijte čerstvé borůvky, stačí pár kuliček.
  • Pokud budete jako přílohu podávat nějakou obilovinu, myslete na to, že to je jídlo sváteční, obecně se vyhýbáme kombinaci obilí a ovoce ze zdravotních důvodů. Jednou za čas si to můžeme dopřát, ale ne pravidelně a jen pokud jsme zdraví.

Obměna

  • Místo cibulky použijte pažitku nebo jinou posypku.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
28. 6. 2024

Teda to byl vynikající oběd! Věžička se sice trochu rozpadla než jsem ji stačila vyfotit, ale chutnalo mi moc😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Letní italská pánev

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Jemný patizonový krém

Jednoduchý a lahodný recept, do kterého využijete úrodu patizonů. Jemný krém, který kontrastuje s křupavou posypkou a lehkou, nevtíravou pikantností gochuj...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...