Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu s cuketou

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro
sezóna léto

Lehké a chutné jídlo, které je skvělou volbou pro letní dny. Rychlý recept, který máte během pár minut na stole.

Ingredience
  • tofu natural
  • cuketa
  • olej
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • špetka gochugaru (chilli na kimchi)
  • mandle
  • voda
  • pažitka
  • česnek

Bára jí jinak už od dětství, jak jste si mohli nedávno přečíst v jejím příspěvku. Nejí už řadu let maso, časem vynech...

Jak připravit pečené tofu s cuketou

  1. Ve skleněné nádobě, ve které budete tofu péct, smíchejte tamari, ocet, sirup, gochugaru, vymačkaný česnek a vodu.
  2. Do tofu udělejte řezy, jak vidíte na fotce.
  3. Nakrájejte cukety.
  4. Vše dejte marinovat do připravené marinády.
  5. Přidejte mandle a nakonec pokapejte olejem.
  6. Pečte v horkobzdušné fritéze na 180°C 15 minut a poté na 195°C po dobu 5 minut.
  7. Posypejte pažitkou a podávejte.

Praktické

  • Podávejte jak je libo, při přípravě receptu bylo podáváno s rýží Thayir Sadam.
  • Výhoda fritézy je patrná právě v horku, kdy nahřívat troubu kvůli jedné porci je trochu hřích, ale pokud fritézu nemáte, můžete upéct samozřejmě i v troubě.
  • Šťávou, která se vytvořila při pečení, polijte tofu.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou nebo pohankovou omáčku tamari namísto sójové.

Obměna

  • Místo cukety můžete použít jakoukoliv sezonní zeleninu, která nevyžaduje dlouhou dobu pečení.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme gochugaru.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dobrý den, jídlo vypadá super a ráda ho zkusím uvařit. Jen prosím o info, kde se dá koupit gochugaru? děkuji

Díky za recept . Je to moc velká dobrota.❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Vietnamská nádivka

Vyzkoušejte tuto netradiční nádivku s tofu, houbami a zeleninou inspirovanou vietnamským receptem.

Gratinované tofu s rýží

Obalované pečené tofu s rýží a salátkem z fazolí. Tento recept může být obměňován podle sezony. Použijte jakoukoliv zeleninu, co máte k dispozici a kterou ...

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Korejský Goguma bap

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuv...