- tofu natural
- cuketa
- olej
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- špetka gochugaru (chilli na kimchi)
- mandle
- voda
- pažitka
- česnek
Jak připravit pečené tofu s cuketou
- Ve skleněné nádobě, ve které budete tofu péct, smíchejte tamari, ocet, sirup, gochugaru, vymačkaný česnek a vodu.
- Do tofu udělejte řezy, jak vidíte na fotce.
- Nakrájejte cukety.
- Vše dejte marinovat do připravené marinády.
- Přidejte mandle a nakonec pokapejte olejem.
- Pečte v horkobzdušné fritéze na 180°C 15 minut a poté na 195°C po dobu 5 minut.
- Posypejte pažitkou a podávejte.
Praktické
- Podávejte jak je libo, při přípravě receptu bylo podáváno s rýží Thayir Sadam.
- Výhoda fritézy je patrná právě v horku, kdy nahřívat troubu kvůli jedné porci je trochu hřích, ale pokud fritézu nemáte, můžete upéct samozřejmě i v troubě.
- Šťávou, která se vytvořila při pečení, polijte tofu.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou nebo pohankovou omáčku tamari namísto sójové.
Obměna
- Místo cukety můžete použít jakoukoliv sezonní zeleninu, která nevyžaduje dlouhou dobu pečení.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme gochugaru.
PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Dobrý den, jídlo vypadá super a ráda ho zkusím uvařit. Jen prosím o info, kde se dá koupit gochugaru? děkuji
Díky za recept . Je to moc velká dobrota.❤️