Na celer:
- několik plátků celeru
- 2 lžičky hořčice
- 2 lžičky tamari
- stroužek prolisovaného česneku
- olej
Na tofu s rýží:
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
- tofu natural
- kus pórku
- olej
- špetka černuchy
- špetka kmínu
- špetka kurkumy
- špetka mleté papriky
- špetka sušeného zázvoru
- sůl
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- citrónová šťáva z půlky malého citrónu
- basmati rýže
- čerstvá cibulka
Jak připravit celerové plátky s rýží a tofu
- Nakrájejte celer na tenčí plátky.
- V misce promíchejte hořčici, tamari a prolisovaný česnek. V kašičce obalte plátky celeru.
- Pekáček potřete olejem a plátky pečte v troubě bez otáčení do změknutí celeru.
- Dejte vařit rýži, jak jste zvyklí.
- Na pánev dejte olej, pórek nakrájený na malé kousky a všechno koření. Lehce osmahněte a podlijte trochou vody, aby se pórek nepálil.
- Po několika minutách prsty rozdrobte tofu na pánev, podlijte troškou vody a asi 4 minuty duste. Ke konci varu přidejte citrónovou šťávu a lahůdkové droždí. Promíchejte.
- Servírujte rýži s plátky i tofu posypané cibulkou.
Praktické
- Celer můžete péct i ve fritéze.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou, pohankovou nebo cizrnovou tamari namísto sójové.
Obměna
- Můžete přidat jakoukoliv posypku.
- Místo rýže můžete použít jakoukoliv obilovinu.
Děti
- Kořeněné jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Je to jen pro klubaky děkuji.
Skvělé Vierko, moc jsem si pochutnala, díky ♥️