- směs domácího koření Za’atar
- tofu
- olej
- rýžový sirup
- bulgur
- bílá paprika
- bílá cibule
- pepř
- čerstvá petrželka
- čerstvý estragon
Jak připravit tofu v krustě z koření Zaatar
- Bulgur uvařte tak, jak je uvedeno na obalu.
- Na pánev dejte cibuli a papriku nakrájenou na malé kousky a přidejte olej, sůl a pepř. Osmahněte a zkaramelizujte cibulku a papriku.
- Blanšírujte tofu dvě minuty ve vodě. Rozkrojte ho napůl, osolte a potřete olejem, rýžovým sirupem a posypte směsí Za’atar.
- Do pánve s karamelizovanou zeleninou přidejte bulgur a dobře promíchejte.
- Tofu pečte v horkovzdušné fritéze při 180°C po dobu 5 minut.
- Podávejte a vše posypte petrželkou, estragonem a šťávou z citrónu.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Pokud pečete v troubě, předehřejte jí a tofu pečte jen chvíli, aby se utvořila krustička.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
- Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou obilovinu.
Obměna
- Papriky můžete nahradit jakoukoliv zeleninou podle vaší chuti a sezóny.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej sůl a koření.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dnešní oběd – moc jsem si pochutnala! Příště dám trochu víc soli a koření, ale i tak – jsem ráda, že přicházím na chuť natural tofu, to jsem nečekala :)