Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Tuřín s červenou rýží a bílými fazolemi

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna zima

Tuřín je zelenina doslova nabitá vitamíny a minerály a má blahodárné účinky na naše trávení. Zkuste ho třeba v tomto lahodném, voňavém a přirozeně bezlepkovém receptu.

Ingredience
3 porce
  • 180 g červené rýže
  • tuřín
  • 1 červená cibule
  • tempeh
  • kurkuma
  • 1 šálek vařených bílých fazolí
  • majoránka
  • kmín
  • černucha (černý kmín)
  • černé hořčičné semínko
  • olej
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Věci a situace mnohdy nejsou tím, čím se zdají na první pohled být. Jen proto, abyste zapadli a vydrželi s ostatními,...

Jak připravit tuřín s fazolemi a červenou rýží

  1. Uvařte rýži.
  2. V pánvi rozpalte olej, přidejte kmín a semínka černuchy a hořčice, nakrájenou cibuli, tuřín, majoránku a sůl. Vše jemně osmahněte.
  3. Nyní, když je tuřín měkký, přidejte nakrájený tempeh a uvařené fazole. Jemně orestujte, podlijte trochou vody, přisypejte kurkumu a několik minut povařte.
  4. Jakmile je vše hotové, podávejte s rýží a vše posypte petrželkou. Pokapejte citrónovou šťávou.

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.). Tempeh můžete i zcela vynechat, talíř bude díky použitým fazolím i tak kompletní.

Obměna

  • Použijte jakékoliv fazole.
  • Namísto červené rýže můžete jako přílohu zvolit i jiný druh.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Ahoj Věrko, chtěla bych zkusit tento recept, protože zatím všechny recepty, co jsem zkusila od tebe, tak byly moc dobré.. chci se jen zeptat, zda použít uzený tempeh nebo je myšlený tempeh obyčejný? děkuji moc

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Cajunské světlé chilli

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.