- 1 větší okurka
- 1 tofunéza nebo domácí tatarka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce umeocta
- 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 2 snítky kopru
Jak připravit domácí tzatziki
- Okurku nastrouháme na jemno a necháme na sítku vykapat.
- Kopr nakrájíme na jemno.
- V míse smícháme tofunézu, rozmačkaný česnek, lžíci umeocta a citronovou šťávu.
- Okurku v sítku pomačkáme lžící, aby pustila co nejvíce vody a vyždímanou ji přidáme do mísy.
- Dobře promícháme, ochutnáme, případně přidáme ještě trochu umeocta.
- Na závěr posypeme koprem.
- Ideálně necháme hodinu v ledničce odležet, chutě se skvěle prolnou.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Kdo má rád kopr, může ho ve větším množství zamíchat přímo do salátu.
- Pokud jste zimomřiví, syrovou zeleninu vynechte a tento salát odložte až na teplejší letní měsíce.
- Pokrm je přirozeně bezlepkový.
- Pro verzi bez sóji vynechte tofunézu a využijte alternativy viz Obměny.
Obměna
- Tofunézu můžete koupit nebo si ji doma vyrobit (domácí tofunéza). Místo tofunézy můžete použít koupenou tofu tatarku nebo domácí čočkanézu či veganézu.
Děti
- Tento salát mohou děti od 1,5 roku, ale šetříme s česnekem a dochucovadly.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Teda ty se povedly TZATZIKY ♥️ Děkujeme
Vyfoceno na kompletním talíři :
Sama dobrutka :
Rukola
Kvašená zelenina
TZATZIKY
https://www.jimejinak.cz/tzatziki-jinak/
NISHIME ze zelí petržele a mrkve
https://www.jimejinak.cz/lahodna-zelenina-v-uprave-nishime/
Zbytek MUNGO POLÉVKY 😂
https://www.jimejinak.cz/kremova-polevka-z-fazolek-mungo/#comment-0
ČEKANKA
KLÍČKY
ŘEDKVIČKA
A hlavní hrdina dnešního večera
MAMGOLDOVÉ GALETKY
https://www.jimejinak.cz/mangoldove-galetky/
…