Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Udon nudle ze strojku na těstoviny

Uvařeno
bez vajec

Tentokrát jsem připravila verzi udon nudlí ze strojku na těstoviny. Je to lepší, rychlejší, bez námahy a hlavně jsou nudle všechny stejné, což se mi nikdy ručně nepovede. Pokud vlastníte strojek na těstoviny, tak zde máte recept.

Ingredience
Na nudle:
  • 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 90 g velmi teplé vody
  • semolina na poprášení
Na omáčku:
  • shishimai shishito papričky
  • cuketa
  • prolisovaný česnek
  • olej
  • bílá sezamová semínka
  • černá sezamová semínka
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
  • 1 a půl sklenice vody
  • sůl
  • pažitka

Silvie vyhrála Jarní očistu v naší soutěži na FB a pustila se do ní víc než naplno. Po čtyřech týdnech si uvědomila, ...

Jak připravit nudle udon ze strojku na těstoviny

  1. Nasypejte mouku do stroje a uveďte do provozu. Přidejte vodu a zmáčkněte start. Po 2 a půl minutách dejte pauzu na 20 – 30 minut. Znovu uveďte do provozu a nechte vytlačit udon nudle. Posypejte semolinou.
  2. Shishimai nakrájejte na kolečka a cuketu na malé kousky.
  3. Do pánve dejte olej, bílá sezamová semínka, česnek a osmahněte. Přidejte zeleninu a opékejte na poměrně vysokém ohni.
  4. V míse pořádně smíchejte rýžový sirup, arašídové máslo, tamari, sůl a vodu.
  5. Když je zelenina orestovaná, přelijte jí omáčkou, přiveďte k varu.
  6. Vařte udon nudle ve vroucí vodě 2 minuty a vložte je do pánve. Zvyšte teplotu a dokončete vaření. Posypejte černým sezamem a pažitkou.

Praktické

  • Používám mojí už starší verzi strojku Pasta Maker Philips 200 W HR23750.
  • Pokud máte jinou značku, určitě to není problém.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

Děti

  • Lehce pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
23. 9. 2024

Moje prvé udon, chutili mi len na môj vkus trochu hrubé cestoviny 😁 asi skúsim urobiť s tým nadstavcom soletky 🤣

Andrea K.
10. 9. 2024

super 👍 vyzerá to lákavo 😘 Vierka prosím ktorý disk je na Udon rezance, ja mám Philips HR2665/96 a tam také nemám v príslušenstve 😃vedela by si prosím poslať foto . Od kedy mám cestovinovač, sa u nás nevarili kupované cestoviny, domáce je domáce ❤️ Ja robím 500g semolina a 190 ml horúca voda Ďakujem

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňový Tantanmen

Tantanmen ramen je japonská verze receptu dan dan noodles. Já jsem ho zkusila připravit z dýně a výsledek mě nadchl. Věřím, že si pochutnáte i vy.

Letní nudle s bambusovými výhonky

Rychlý a chutný recept pro horké dny, podávaný za studena. Nudle se zeleninou a bambusovými výhonky, bezlepkové a veganské. 

Italsko-japonský wok

Objevte lahodnou kombinaci italských a asijských chutí v tomto rychlém receptu na těstoviny s jemně pálivou arašídovou omáčkou, opečenou zeleninou a voňavý...

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Pečené tofu plátky

Tento velmi jednoduchý a rychlý recept je velmi variabilní a bude záležet pouze na vaší fantazii a sezónnosti zeleniny.