Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla

Uhlířina aneb knedlík s cibulkou a tempehem

Uvařeno
sezóna zima

Máte doma cibuli, knedlík a uzený tempeh? Stačí pár ingrediencí a za pár minut vykouzlíte výbornou večeři.

Ingredience
pro 4 porce uhlířiny
  • 1 knedlík vcelku polentový, jáhlový, ovesný...) nebo 10 ks kulatých knedlíků
  • 2 cibule
  • 1 uzený tempeh
  • 4PL oleje
  • umeocet
  • sůl
  • petrželka na posyp

Stanislav neskutečně snadno zhubl 15 kg za 3 měsíce, co jí jinak. Ale jak si sami můžete přečíst v jeho příběhu, není...

Postup
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Knedlík nakrájíme na větší kostky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme a orestujeme do sklovata.
  3. Přidáme nastrouhaný tempeh a chvíli restujeme společně s cibulí.
  4. Nakonec přidáme knedlík pokrájený na kostky a restujeme dohromady za občasného míchání tak dlouho, dokud se knedlík trochu neopeče.
  5. Ochutíme pár kapkami umeocta.
  6. Podáváme se zelím na skladkokyselo,s kopečkem kvašené zeleniny a zelenou posypkou.

 

Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické

Pokud nemáte v lednici už hotový knedlík (z minulého pokrmu nebo koupený) a vaříte si čerstvý, krájejte ho až po vychladnutí, aby vám dobře držel pohromadě.

Obměna

Místo knedlíku můžete použít i kukuřičné těstoviny.

Děti

Tento pokrm je vhodný pro děti asi od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Skvělá chuť a rychlovka k večeři, dělala jsem s uzeným tofu👍

Jednoduché a vynikající! Děkuji!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Fofr fazole s knedlíkem

Máte hlad a málo času? Udělejte si tuhle extra rychlovku. Za 15 minut máte jídlo na stole a určitě si pochutnáte.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Zapečené těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky!