Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

“Uzené” bílé fazole na pórku

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Miluji ty velké bílé máslové fazole. Rozplývají se na jazyku… A v kombinaci s uzenou paprikou jsou božské. Zkuste je taky!

Ingredience
  • 1 cibule
  • kus pórku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mahá koření
  • 100 g uvařených bílých fazolí
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžíce škrobu + 2 lžíce studené vody
  • 1 lžička bílého shiromisa
  • umeocet dle chuti
  • sůl

Nepovedl se vám kváskový chléb? Nestíháte vůbec nic a nehubnete, ačkoli byste potřebovali? Půst nezvládáte a občas sn...

Jak připravit fazole s pórkem a uzenou paprikou

  1. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a posolíme.
  2. Až je zlatavá, přidáme nadrobno nakrájený pórek a uvařené fazole.
  3. Zasypeme paprikou, mahá kořením a zalijeme vývarem z fazolí nebo vodou.
  4. Povaříme do změknutí.
  5. Zalijeme rozmíchaným škrobem a povaříme do zhoustnutí.
  6. Ochutíme umeoctem a rozmíchaným misem.
🎁 Dárkové poukazy 🎁
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout

Praktické

  • Pokud by jídlo bylo stále tekuté, přidejte více škrobu.
  • Pokud by naopak bylo moc husté, rozřeďte ho trochou vývaru nebo vody.

Obměna

  • Místo bílých fazolí můžete dát jiné nebo třeba cizrnu. Výborné je i tofu.
  • Gurmáni mohou přidat i rostlinnou smetanu.
  • Pokud máte rádi, přistrouhejte si do jídla křen nebo přidejte zázvorovou šťávu.

Děti

  • Toto jídlo mohou děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak jsem stihla i vyfotit 😀 K tomu červená rýže se zbytkem černé, napařený květák a mrkvička, kvašené zelí a rukola se zálivkou z ovesné smetany a šťávy z kvašeného zelí. Mňamka 😊

Vynikající 😊 A pórkem jsem opravdu nešetřila 😁 Jen jsem zapomněla vyfotit 🙈 Tak příště 😉

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dal makhani – černé fazole s batátem a špenátem

V klasickém indickém receptu se používá máslo a kombinace čočky a černých fazolí. Nám moc chutná tahle zjednodušená rychlovka – velmi chutná omáčka s...