PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Série článků o orientálním pojetí energetické fáze Ohně, která je právě teď v plném proudu. Navazuje na již publikovanou sérii o energii Dřeva a nabízí ucelený pohled na stravu, zdraví i kulturní a filosofické spojitosti letního živlu.
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Posílám recept, který vznikl proto, že jsem lenoch a šetřím kvalitní olej. Umyté listy nesuším,. Vše dělám od oka. Používám různé kombinace ořechů a semen. /mandle, kešu, vlašáky, dýňová semínka, slunečnicová semínka… zkrátka co dům dal/ Nasypu do sekáčku potravin od oka různé ořechy dle chuti, trošku semínek, nacpu tam medvědí česnek /lépe trošku nakrájený, ať se lépe mixuje, ale není třeba/, trošku osolím, zakápnu od oka dobrým olejem /nepřehánět to/ a chvilku mixuji. Není žádoucí mixovat do nějaké pasty. Právě když tam zůstanou malé kousky ořechů a semínek, má to pak šmrnc. Poté do malých krabiček a šup do mrazáku na pozdější časy. Není nic lepšího, než to pak jenom vyklopit na pánvičku a poté přidat třeba těstoviny, tofu, nebo něco dalšího podle vaší chuti a zamíchat. Neskutečná dobrota. Samozřejmě to jde takto připravit i teď jako čerstvé. Teď když je to čerstvé, vyjídám to ze skleničky jenom tak lžičkou, je to pro mne návykové. Ty oříšky a semínka jak v tom krásně křupou. Mňam.
Buďte první, kdo napíše komentář