Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Vafle s tempehem

Uvařeno
bez vajec

Vafle naslano – vynikající konzistence, křupavý povrch, vůně česneku, tohle je prostě super svačinka.

Ingredience
2 kusy
  • 75 g tempehu
  • 50 g ovesných vloček
  • 20 g mrkve
  • 1 lžička tamari
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 1 malá lžíce chia semínek
  • 1 polévková lžíce oleje
  • čerstvý česnek se zelenými listy
  • špetka kurkumy
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • voda podle potřeby

Jím Jinak pro mně objevila moje kamarádka, když jsem když jsem měla potíže s trávením, s vysokým tlakem, s autoimunit...

Jak připravit tempehové vafle

  1. Do kuchyňského sekáčku vložte tempeh, česnek, ovesné vločky, škrob, mrkev a nasekejte nahrubo.
  2. Nakrájenou směs nasypte do mísy. Přidejte sůl, pepř, chia semínka, kurkumu, olej a vodu podle potřeby, aby vznikla hustá směs. Nechte 15 minut odpočívat.
  3. Směs znovu vezměte a promíchejte. Musí být vlhká, ale přesto hustá, písčitá.
  4. Vaflovač naolejujte a nahřejte.
  5. Lžící nandejte směs do vaflovače, zarovnejte a posypte kmínem. Zavřete víko a pečte na maximální výkon 7 minut.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Podávejte jak vás napadne, já jsem je měla s hořčicí a salátem.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Můžete ochutit dle vaší fantazie, v tomto období bude skvělý například medvědí česnek.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

53 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierka, práve dojednané :-)
Ďakujeme za recept. Podarili sa a všetkým chutili.

Moc dobré, chutnají jako bramboráky a nejsou mastné. Dělala jsem v grilu. Zítra si beru jako svačinku na zájezd. 👍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...