- 70 g sezamu (např. kombinace bílého a tmavého)
- 2,5 g vajíčkové soli kala namak
Jak připravit gomasio se solí kala namak
- Sezam lehce opražíme až začne vonět, přendáme do hmoždíře.
- Na horké pánvi ohřejeme sůl, přidáme do hmoždíře.
- Rozetřeme ve hmoždíři tak, aby část semínek zůstala celých, část byla rozdrcená.
- Skladujeme v lednici.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Gomasiem sypeme jakékoliv pokrmy přímo na talíři – hlavní jídla, polévky, saláty aj.
Obměna
- Místo sezamu můžeme použít i např. dýňová semínka nebo semínka slunečnice.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář