Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Vaječné gomasio

Uvařeno
bez lepku
bez vajec
sezóna léto

Černá sůl Kala namak má silně vajíčkové aroma, ale tepelnou úpravou se postupně ztrácí. Jak tedy jídlům dodat vajíčkovou chuť, když solení hotového pokrmu syrovou solí není příliš vhodné? Zkuste toto vajíčkové gomasio!

Ingredience
  • 70 g sezamu (např. kombinace bílého a tmavého)
  • 2,5 g vajíčkové soli kala namak

Jak připravit gomasio se solí kala namak

  1. Sezam lehce opražíme až začne vonět, přendáme do hmoždíře.
  2. Na horké pánvi ohřejeme sůl, přidáme do hmoždíře.
  3. Rozetřeme ve hmoždíři tak, aby část semínek zůstala celých, část byla rozdrcená.
  4. Skladujeme v lednici.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Gomasiem sypeme jakékoliv pokrmy přímo na talíři – hlavní jídla, polévky, saláty aj.

Obměna

  • Místo sezamu můžeme použít i např. dýňová semínka nebo semínka slunečnice.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář