Na zálivku:
- hrst kešu
- voda
- citrónová šťáva
- černý pepř
- sůl
- lahůdkové droždí
Ostatní ingredience:
Co takhle recept na štíhlejší já? Dárkový poukaz na kurzy zdravého vaření - jediný dárek, po kterém váha jde dolů a nálada nahoru!
Prohlédnout
- červená řepa
- mrkev
- cibule
- česnek
- vařené fazole borlotti
- lískové oříšky
- červená čekanka
- petrželka
- olivový olej
Jak připravit vánoční červený salát
- Kešu namočte do teplé vody. Po hodině je slijte, přidejte čistou vodu, lahůdkové droždí, sůl a citrónovou šťávu. Rozmixujte a dejte vařit na několik minut. Omáčka má být sametová, ale ne příliš hustá. Do hotové omáčky namelte černý pepř.
- Nakrájejte zeleninu a vložte jí na pekáč. Přidejte sůl, lískové oříšky, olivový olej a promíchejte.
- Dejte péct asi na 20 minut.
- Do upečené zeleniny vmíchejte uvařené fazole.
- Přidejte nasekané radicchio, petrželku a zálivku. Dobře promíchejte.
- Salát je výborný vlažný.
Praktické
- Nemá smysl nic vážit, podle počtu strávníků volte množství zeleniny.
- Doba pečení bude záležet na velikosti nakrájené zeleniny.
- Během pečení zeleninu promíchejte.
Obměna
- Použila jsem fazole borlotti, které můžete nahradit jinými, např. pinto.
- Můžete přidat jakékoliv ořechy.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř. Dáváme pozor na ořechy.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář