Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Vánoční mandarinková panna cotta

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna podzim
sezóna zima

Sváteční krémový dezert, který je připravený během chvilky. Je skvělý jako pohoštění pro mlsné návštěvy přejedené klasickým vánočním cukrovím.

Ingredience
6 porci
Na krém:
  • 300 kokosového mléka
  • 400 g rýžového mléka
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžička agaru
  • agávový sirup podle potřeby
  • vanilka
Na želé:
  • mandarinková šťáva
  • stroužky mandarinek
  • trošku vody
  • 1 lžička agaru
  • agávový sirup podle potřeby

Lucce nebylo dobře. Zvracení, únava, bolesti hlavy, zad a šílená únava ji trápily po těžké životní etapě. Pak ji našl...

Jak připravit panna cottu s manadarinkami

  1. Všechny ingredience na krém pořádně promíchejte a dejte vařit. Za stálého míchání od počátku varu vařte několik minut.
  2. Krém nalijte do pohárků nebo mističek.
  3. Z mandarinek vymačkejte šťávu, budete jich potřebovat alespoň deset, podle velikosti.
  4. Několik mandarinek rozdělte na měsíčky, počítejte asi s 5 stroužky na pohár.
  5. Ingredience na želé promíchejte a přiveďte k varu. Nyní dejte do šťávy vyloupané stroužky mandarinek. Vařte několik minut a nechte trochu vychladnout.
  6. Želé, které bude ještě tekuté nalijte s mandarinkami na krém a nechte v lednici několik hodin ztuhnout.

Praktické

  • Počet mandarinek bude záležet na jejich velikosti.
  • S ohledem na použité suroviny tento recept zařazuji pouze mezi slavnostní, sváteční pro příležitosti jako jsou například Vánoce. Tropické ovoce bychom měli jíst jen zcela výjimečně a pokud jsme zdraví.
  • Použila jsem agávový sirup, který se na přípravu krémových dezertů nejlépe hodí. Nenaruší strukturu, stačí ho málo a je podstatně sladší než jiná sladidla.

Obměna

  • Agávový sirup je hodně sladký, můžete obměnit za vaše oblíbené sladidlo, ale nemám to vyzkoušeno.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Děkuji za skvělé recepty i tento je zajímavý. Celkem 700ml mléka na 3 lžíce mouky a agar. Nemám zkušennosti, tak se ptám. Děkuji🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Vánoční bábovka

Tuto bábovku jsem nazvala vánoční, protože chuť oříšků a koření mě hned navedla na Vánoce. Můžete si ji samozřejmě upéct kdykoliv, jako pohoštění pro hosty...

Kakaový puding s třešněmi

Tento puding je opravdu výborný a jeho konzistence je perfektní. Recept pochází z knihy proslulého italského doktora F. Berrina.

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Tempeh s pomerančovou glazurou

Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...